Kek: Nismo im mogli parirati cijelu utakmicu, ali u uzvratu ćemo biti još bolji

Foto: Marko Prpić/Pixsell

NOGOMETAŠI Rijeke su odličnom predstavom u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka u Salzburgu odigrali 1:1 i na uzvrat sljedećeg utorka na Rujevici nose veliki rezultat. Rijeka je povela u Salzburgu golom Gavranovića u 30. minuti, a domaćini su izjednačili u prvoj minuti nastavka preko Hwanga.

"Zadovoljan sam jer smo uspjeli amortizirati njihovu kvalitetu. U nastavku su neki naši igrači pali, oni su ubrzali igru i nismo im mogli parirati. Mi nismo spremni 90 minuta držati korak s ovakvim suparnikom. Međutim, odlično smo ušli u utakmicu. Zabili smo jedan rijetki gol, a takav smo i primili. Doveli smo se u situaciju da im stvorimo priliku", rekao je Kek nakon utakmice.

Njegova momčad je imala u finišu utakmice dobru priliku, ali Vešović je loše reagirao u jako obećavajućoj situaciji. Ipak, gol u gostima je veliki kapital.

"Teško je u uzvratu igrati na nula - nula protiv ovakvog protivnika. Ali lijepo je znati da nam je i to dovoljno. Rječnikom Formule 1, imamo pole position. Salzburg igra jako dobro na gostovanjima, ubojiti su kad im se otvori prostor za kontru. No, siguran sam da ćemo do uzvrata još podići formu. Sve će se odlučivati u drugom poluvremenu utakmice na Rujevici", rekao je Kek.

Salzburg je na dobrom putu da i sedmi put ispadne u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ali ništa još nije gotovo.

"Znali smo da je Rijeka jaka momčad i da nam neće biti lako. Puno smo griješili, osobito u otvaranju utakmice, a u nastavku smo ipak bili bolji", rekao je Salzburgov trener Marco Rose.

Pročitajte više