Kelava: Ajax se u Maksimir ne dolazi braniti nego igrati svoj ofenzivan nogomet

DVA DANA ostalo je do utakmice Dinama i Ajaxa u 3. kolu Lige prvaka. Nakon susreta s Lyonom i Real Madridom Ajax ima bod, kojeg su uzeli Francuzima, ali jednako kao i Dinamo još nisu zabili pogodak.

> Video - De Boer: Dinamo je mogao pobijediti Real, neće nam biti lako

> Dinamo i Ajax traže prve pogotke u Ligi prvaka: Jurčić je već dva puta slavio protiv De Boera

> Ajax do siječnja ostao bez udarnog napadača Sigthorssona!

Vikend nije prošao idealno za ova dva kluba, a sretniji su bili "Kopljanici" koji su se protiv vodećeg Alkmaara vratili nakon 0:2 zaostatka i izvukli bod. Dinamo je u Zadru upisao prvi poraz (2:1) sezone u HNL-u.

Prve bodove "modri" se nadaju uzeti upravo protiv Ajaxa, ali uoči prve utakmice na Maksimiru ne vlada idealno raspoloženje.

"Jedva čekamo utakmicu s Ajaxom. Uvijek je poseban osjećaj igrati Ligu prvaka, a još igramo i kod kuće pred svojim navijačima. Poraz u Zadru ne može pokvariti raspoloženje. Atmosfera je sjajna od početka ljetnih priprema, a pobjeda protiv Ajaxa još bi poboljšala situaciju", optimistično je rekao Luis Ibanez za službene stranice Dinama.

Argentinca je mučila ozljeda aduktora, ali najavio je kako će već u nedjelju odraditi trening i biti spreman za Ajax.

"Zbog reprezentacije i prvenstva, tek sada se okrećemo Ajaxu"

Zadar nije pokvario raspoloženje ni Dinamovom vrataru Ivanu Kelavi:

"Nismo slušali što su nam ljudi govorili. Ovo je rezultat njihove dobre i nabrijane igre te naše ne baš najbolje predstave".

"Ajax do sada nismo posebno analizirali jer nam je koncentracija bila na reprezentaciji i prvenstvu. Naš stručni stožer već dugo prati Nizozemce i sigurno će nam u sljedećim utakmicama ukazati na na njihove prenosti i mane. Poznajem Miralema Sulejmanija jer sam mu branio u mlađim uzrastima reprezentacija  zaista je odličan igrač, brz, opasan i kvalitetan, ali imamo i mi konje za trku", dodaje Kelava koji je pratio posljednji derbi Eredvisije.

"Ajax je remizirao s Alkmaarom, a vjerojatno su izgubili i prvog golmana (Frank de Boer rekao da ga očekuje u Zagrebu, op.a.). Pobjeda i prvi bodovi puno bi nam značili, šanse nam rastu s pobjedom, a u slučaju nekog drugog rezultata neće nam biti lako. Na nama je da odigramo što bolje, pobijedimo i razveselimo navijače", kaže Kelava koji je na kraju usporedio protivnike u skupini:

"To su najbolje ekipe svojih država, igraju Ligu prvaka i jako su dobri. Lyon je možda više fizička momčad dok Ajax teži nadigravanju tako da tu ima razlike, ali teško je reći tko je bolji. Uostalom, završilo je 0:0 kada su igrali međusobno. Ajax se u Maksimir ne dolazi braniti nego igrati svoj, ofenzivan nogomet, a to i nama može biti prednost".

Pročitajte više