Kicker oštar u ocjeni nastupa Petrića i Olića, Rivić najbolji Hrvat u devetom kolu

NJEMAČKI Kicker nije bio blagonaklon prema hrvatskim nogometašima u devetom kolu Bundeslige. Najbolji Hrvat na njemačkim travnjacima ovaj vikend bio je Stiven Rivić.

U rasponu od najbolje jedinice do najlošije šestice, veznjak Energie Cottbusa zaradio je ocjenu 3.

Rivić je asistirao za drugi pogodak svoje momčadi, a iz igre je izašao u 72. minuti pri rezultatu 2:2. Nogometaši frankfurtskog Eintrachta uspjeli su do kraja utakmice postići još jedan pogodak i slaviti 3:2, a Krešo Ljubičić je sudjelovao tek uvodnih 45 minuta za svoj sastav i za prikazano zaslužio neprolaznu ocjenu 5. Na jednak je način ocijenjen i Mario Cvitanović koji je započeo utakmicu, ali i sjeo na klupu Cottbusa u 63. minuti.

U derbiju kola Hoffenheim je nadigrao HSV 3:0, a hrvatski napadački dvojac u sastavu hamburške momčadi ostao je nedorečen, pa su takve i njihove ocjene. I Mladen Petrić i Ivica Olić nisu impresionirali, a Kicker je njihovu igru ocijenio slabašnom peticom.

Remi bez pogodaka Schalkea i Arminije donio je Ivanu Rakitiću (zamijenjen u 66. minuti) prosječnu ocjenu 3.5, a jednako je zaslužio i Jurica Vranješ u remiju Wedera kod Hannovera. Susret je završio 1:1, a Vranješ je svoju valorizaciju zaslužio asistencijom.

Totalsport
Foto: fcenergie.de

Pročitajte više