KILLER KYLIAN Čudo od djeteta postavilo jedan i izjednačilo drugi golgeterski rekord Lige prvaka

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAJSKUPLJI TINEJDŽER u povijesti nogometa, odmah nakon dolaska iz PSG-a za 180 milijuna eura, pokazuje zašto je plaćen toliko bogatstvo.

Kylian Mbappe (18) u debiju za Paris postigao je gol u pobjedi kod Metza (5:1) u prvenstvu, a četiri dana kasnije zabio je u još jednoj gostujućoj petardi katarske kaznene ekspedicije, 5:0 kod Celtica u prvom kolu Lige prvaka.
Tako je postao prvi tinejdžer koji je u Ligi prvaka zabio za dva kluba. Prošle sezone postigao je šest golova za Monaco. I to sve u nokaut fazi, gdje je zabijao Manchester Cityju, Borussiji Dortmund i Juventusu. Celtic je njegova prva žrtva u LP-u otkako igra za PSG, a golom škotskom prvaku ušao je u povijest natjecanja.
Mbappe je ovim golom i izjednačio drugi rekord LP-a. Od sinoć Patrick Kluivert nije jedini najefikasniji tinejdžer u povijesti natjecanja. Nizozemac je prije dvadesete godine zabio sedam golova u Ligi prvaka. Ali pitanje je dana kada će Mbappe i ovaj rekord učiniti samo njegovim. Jer on je tinejdžer još godinu i tri mjeseca, dakle pred njim su još dvije sezone LP da prestigne Kluiverta.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više