Klasnić stigao u Split i pokazao da je pravi borac

Foto: BMW Moto Klub Dalmacija

IVAN KLASNIĆ sinoć se pojavio u Splitu gdje se družio s članovima BMW motokluba Dalmacija, a skočio je i do dvorane kik-boks kluba Terminator.

Ovo je lijepa vijest s obzirom da su se europski mediji raspisali o Klasnićevom slučaju nakon što se pročulo da mu je donirani bubreg počeo otkazivati.

"Ivan je cijelo vrijeme bio nasmijan i dobro raspoložen. To nas je sve jako obradovalo jer smo, s obzirom na sve medijske natpise, mislili da je čovjek na aparatima. Baš u vrijeme Ivanovog posjeta s nama je boravio poznati brački vinar Saša Senjković, no Ivan je odolio prvoklasnim bračkim vinima i siru, te je cijelu večer pio sok. U kickboxing dvorani Ivan nas je sve zadivio jer je na vreći pokazao da se jako dobro snalazi i da mu boks nije stran", rekao je Željan Rakela za DalmacijaNews.

Klasnić bi u Hrvatskoj mogao dobiti novi bubreg

Klasnića do nove transplantacije čeka vrlo rigorozan režim. U naredna tri tjedna svaki dan mora na dijalizu koja u prosjeku traje po pet sati. No, dobre su vijesti kako bi Klasnić novi bubreg mogao dobiti u Hrvatskoj i to u vrlo kratkom roku. Vlada RH planira ukinuti zakon prema kojem hrvatski državljani koji ne žive u Hrvatskoj nemaju pravo participirati na listi za transplantaciju organa. Hrvatska je, inače, u samom svjetskom vrhu u transplantacijskoj medicini, a Klasnić bi u Hrvatskoj na novi bubreg mogao čekati manje od godinu dana. Usporedbe radi, u Njemačkoj period čekanja traje u prosjeku sedam godina.

Pročitajte više