Klizanje: Idoru Hegel očekuju čak tri velika natjecanja u 2005.

Hrvatski klizački savez (HKS) u povodu skorašnjih brojnih međunarodnih natjecanja sazvao je konferenciju za novinare želeći ih detaljnije upoznati s obvezama u umjetničkom, sinkroniziranom i brzom klizanju.

Predsjednica HKS-a Morana Paliković Gruden zadovoljna postignućima naših najboljih klizača na netom okončanom državnom prvenstvu je istaknula:

"Idora Hegel i Ivan Dolinić naši seniorski prvaci nastupit će od 12. do 23. siječnja na zimskoj univerzijadi u Innsbrucku u Austriji. Slijedi zatim Europsko prvenstvo za Idoru u Torinu (25. do 30. siječnja) kako bi se što uspješnije pripremila za SP u Moskvi (14. do 20. ožujka), posebno važno natjecanje ove godine jer će 24 finalistice izravno izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Torinu 2006. godine".

Matea Mahnić kapetanica seniorskog sastava Zagrebačkih pahuljica i reprezentacije Hrvatske upoznala nas je s programom sinkroniziranog klizanja.

"U Berlin odlazimo 19. siječnja na vrlo jako natjecanje seniorskih ekipa. Za nas važna provjera nakon generacijske smjene (četiri nove klizačice) i zdravstvenih tegoba s kojima se mučimo ove sezone. Glavni cilj je Svjetsko prvenstvo u Švedskoj od 22. do 24. travnja. Imamo nove, daleko teže programe koje smo morali prilagoditi novom načinu suđenja."

Bojan Lipovčak izvijestio je o nastupu naših brzoklizača na netom okončanom juniorskom SP u Beogradu.

"Tomislav Dugi i Monika Žunec prvi puta nastupili su na ovako jakom svjetskom skupu. Potpuno su opravdali očekivanja, jer su popravili svoje osobne rekorde. Naši seniori Tomislav Dugi i Ivan Dolinić odlaze i na europsko prvenstvo u Torino od 14. do 16. siječnja".

Državno prvenstvo je bilo izborno i za mlade pa će tako na juniorsko SP u Kanadi 28. veljače do 6. ožujka u umjetničkom klizanju ići Maria Dikanović i Boris Martinec, a na Zimske igre mladih (EYOF) u Švicarsku 22. do 30. siječnja Dora Stradić i Josip Gluhak.

(Hina) xchru yzm

Pročitajte više