SUPERLIGA

Liverpool je jedan od osnivača Superlige. Evo što o tome misli Jürgen Klopp

Foto: EPA

LIVERPOOL je jedan od osnivača Superlige, natjecanja u kojem će nastupati najbogatiji europski nogometni klubovi. 

Menadžer momčadi Jürgen Klopp ideju natjecanja takvog tipa komentirao je još prije dvije godine. Tad je izjavio:

''Nadam se da do Superlige nikad neće doći. Nogomet je prekrasan s Ligom prvaka i Europa ligom. Za mene je Liga prvaka prava Superliga, natjecanje u kojem nećete uvijek igrati protiv istih klubova. Naravno da je novac bitan, ali zašto graditi sustav u kojem će Liverpool deset godina zaredom igrati protiv Reala? Tko bi to htio gledati iz godine u godinu?!''

Nakon što je i klub u kojem radi i s kojim je prije dvije godine osvojio Ligu prvaka postao jedan od osnivača natjecanja kakvo se njemačkom treneru ne sviđa, Klopp je ponovno upitan za komentar.

''Moji su osjećaji jednaki, a nisam promijenio ni mišljenje. Prvi put sam o tome nešto čuo jučer. Pripremao sam momčad za tešku utakmicu. Dobili smo neke informacije, najviše njih iz novina. Teško je to. Ljudi nisu sretni s time i ja to mogu shvatiti. Ne mogu više o tome reći jer nisam, kao ni moji igrači, bio uključen u proces. Nismo o tome ništa znali. Vidjet ćemo kako će se ovo razviti'', izjavio je Klopp koji je Liverpool odveo do naslova u Ligi prvaka u sezoni 2018./19.

Liverpoolovim navijačima ideja se ne sviđa

Oni su poručili da će maknuti transparente podrške s tribine na kojoj se okupljaju, a više ih se i okupilo pred Anfieldom, gdje su krenuli protestirati protiv odluke o osnivanju novog natjecanja. Među transparentima koji su se isticali nalazio se i onaj koji na crnoj podlozi bijelim slovima pokapa klub, navodeći da je postojao od datuma osnutka 1892. do ove godine, odnosno ove odluke.

Pročitajte više