Superliga

Klopp: Kažu da ću otići zbog Superlige...

Foto: Guliver

LIVERPOOL je jedan od 12 klubova koji su osnovali Superligu iako se menadžer kluba Jurgen Klopp i vođa momčadi James Milner protive takvom natjecanju.

Čelnici Liverpoola odlučili su s Realom, Barcelonom, Atleticom, Juventusom, Interom, Milanom, Unitedom, Cityjem, Arsenalom, Chelseajem i Tottenhamom formirati zatvorenu ligu u kojoj će sudjelovati još osam klubova čija se imena zasad ne znaju. Superliga bi trebala krenuti u kolovozu i bit će konkurencija Uefinoj Ligi prvaka.

Kloppa su novinari jučer podsjetili da je 2019. godine kritizirao mogućnost stvaranja takve lige.

"U nogometu sam 20 godina i predsjednici raznih klubova su donosili odluke bez mene. Ne želim biti uključen u takve stvari, ne zanimaju me. Ja sam nogometni radnik. U klubu sam menadžer i zadužen za momčad. Čuo sam priče da ću podnijeti ostavku... Što vremena budu teža, ja ću imati veću želju ostati. Ovo je teška situacija, ali dat ću sve od sebe da je pokušamo riješiti", rekao je Klopp.

Liverpoolovi navijači su protiv Superlige. Poručili su da će maknuti transparente podrške s tribine na kojoj se okupljaju, a više ih se jučer i okupilo pred Anfieldom gdje su krenuli protestirati protiv odluke o osnivanju novog natjecanja. Među transparentima koji su se isticali nalazio se i onaj koji na crnoj podlozi bijelim slovima pokapa klub, navodeći da je postojao od datuma osnutka 1892. do ove godine, odnosno ove odluke.

"U klubu sam šest godina. Imam dobar odnos s vlasnicima, ali me nikad nisu pitali za dozvolu kada su u pitanju ovakve stvari. Prvi put sam jučer saznao da se pokreće Superliga. Razumijem i navijače. Zastave na tribinama su posvećene momčadi i volio bih da ostanu tamo. Imamo još puno toga za napraviti ove sezone. Stvorili smo sjajan odnos između navijača i igrača. Razumijem njihovu ljutnju, ali momčad nema ništa s tim. A navijači ovakvom odlukom ne pomažu momčadi. Klub je veći od nas. Vlasnici su donijeli odluku i to je to. Svi smo ljudi, ovo je prvi dan tek... Vidjet ćemo u kojem smjeru će ovo ići."

Pročitajte više