Klose: Engleska? Ne brinu me, dobit ćemo ih nakon penala

MIROSLAV KLOSE njemački reprezentativni napadač, startao je na novom Mundijalu jednim pogotkom u lakoj pobjedi "Elfa" protiv Australije 4:0.

Napadač Bayerna je 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji bio strijelac pet njemačkih pogodaka, a istu brojku je upisao i četiri godine kasnije kada je Njemačka bila domaćin Mundijalu. Tako je došao do 11 pogodaka na svjetskim prvenstvima i izjednačio se time s Jürgenom Klinsmannom na vječnoj ljestvici njemačkih strijelaca na SP-ima.

Ispred njih je još samo Gerd Müller sa četrnaest pogodaka.  Klose je, pak, gostovao na stranicama engleskog The Suna, što je logično jer je mogući meč osmine finala onaj između Njemačke i Engleske. Njihove skupine C i D se križaju u tom dijelu Svjetskog prvenstva, a nakon 1:1 Engleske protiv SAD-a moguće je da se Capellova momčad plasira na drugom mjestu svoje skupine.

"Ne brine me utakmica s Engleskom, makar imaju odličnu momčad. Naime, budemo li dogurali do izvođenja jedanaesteraca, sigurno pobjeđujemo", u šali je komentirao takav mogući ogled Klose i nastavio:

"Jako dobro pamtim kvalifikacije za 2002. godinu kada su nas Englezi pobijedili 5:1 i to na našem travnjaku. Ranije generacije vjerojatno ne zaboravljaju poraz u finalu 1966. godine. Puno je u tim susretima tradicija i rivalstva. Engleska je i ove godine jaka momčad, no dobri smo i mi."

Klose je na kraju konstatirao: "Mislim da je rano govoriti o osmini finala. Imamo još dvije utakmice u skupini i samo nas zanima da ostanemo na prvom mjestu ljestvice. To je uvijek naš fokus, biti prvi u grupi i nakon toga se pripremati i davati sve najbolje od sebe. Od utakmice do utakmice."

Podsjetimo da su Njemačka i Engleska, u zadnja dva desetljeća, dva puta igrali lutriju jedanaesteraca na velikim natjecanjima. I oba je puta slavila Njemačka: u polufinalu SP-a 1990. u Italiji te u polufinalu EP-a 1996. u Njemačkoj.
 

Pročitajte više