Klose: Podcijenili smo Hrvatsku

POMALO je nevjerojatno da nas ti Nijemci uvijek iznova uspiju iznenaditi svojim arogantnim držanjem. Već smo se mogli naviknuti, ali nikako da nam to uspije. Umjesto pognutih glava, iz svlačionice su nas strijeljali goropadni pogledi njemačkih nogometaša. Torsten Frings nije se želio zaustaviti, kao ni Arsenalov čuvar klupe Jens Lehman, a Kurany, Lahm, pa čak i Michael Ballack "don't speak english".

Zastali su tek David Odonkor, koji engleski zaista samo nabada, te Miroslav Klose, koji praktički niti nije Nijemac.

"Nismo igrali toliko loše, ali izgubili smo. Moramo se okrenuti sljedećoj utakmici. Hrvatska zna igrati nogomet. Dobro su stajali na terenu, posebno su dobro reagirali u defanzivnim zadacima. Hrvatska može biti prvak Europe, ali možemo i mi... Moramo završiti posao u susretu s Austrijancima i fokusirani smo isključivo na taj zadatak. Ova utakmica s Hrvatskom za nas je već prošlost.", kazao nam je Odonkor, krilo španjolskog Betisa u čijoj majici nešto rijeđe nastupa i ex-hrvatski reprezentativac Marko Babić.

Klose je, pak, bio sasvim iskren dok je kroz zube cijedio dojmove o utakmici:

"Mislim da smo podcijenili Hrvatsku, nismo na pravi način ušli u utakmicu. Nedostajalo nam je srčanosti. Jedna dobra utakmica nije dovoljna, ekipa poput Njemačke mora dati puno više. Nadam se da će ovaj poraz na nas djelovati kao refleks, da rotiv Austrije odigramo kako znamo. Moramo promijeniti pristup, i msilim da ćete protiv Austrije gledati jednu drugu Njemačku."

Ivan Klasnić našalio se već u poluvremenu sa svojim klupskim suigračem Mertesackerom.

"Da, malo smo se zafrkavali, ništa specijalno. Zaslužili smo pobjedu, pokazali smo da smo bolja momčad u svakom segmentu. Žao mi je što nisam zaigrao, no bit će još prilike. Vidjet ćemo što će biti.", rekao nam je Klasnić.

Pročitajte više