LIGE PETICE

Koemana pitali zašto ne igra čovjek od 140 milijuna eura: "17-godišnjak je bolji"

Foto: EPA-EFE

PETO kolo španjolske La Lige završit će se derbijem Barcelone i Seville na Camp Nouu, a susret počinje u nedjelju u 21 sat.

Najbolje od Dembelea u Barceloni

Najbolji igrač Barcelone na početku ove sezone je 17-godišnji Ansu Fati koji je briljirao u prošlotjednoj pobjedi protiv Villarreala 4:0. Prva dva gola, u 15. i 19. minuti, postigao je Fati. Prvim je postao najmlađi igrač iz pet najjačih europskih liga koji je došao do 10 golova u svim natjecanjima od početka prošle sezone. U 35. minuti Fati je izborio penal i tako ostvario još jedan podvig. U zadnjih devet nastupa za Barcelonu i Španjolsku kao prvotimac postigao je sedam golova sa samo devet udaraca na gol te izborio dva jedanaesterca.

Očekuje se da će Fati startati i večeras protiv Seville, što znači da će Ousmane Dembele, 23-godišnji Francuz kojeg su Katalonci 2017. Borussiji Dortmund platili 140 milijuna eura, ponovno čekati priliku s klupe.

Španjolski novinari upitali su trenera Barcelone Ronalda Koemana o tome u najavi utakmice, a nizozemski stručnjak imao je kratak i jasan odgovor.

Koeman: Fati je bolji

"Ansu je bolji od Dembelea. Ako je Ousmane nezadovoljan, neka mi to kaže, u ekipi ne želim imati nezadovoljne igrače", rekao je Koeman.

Dembele je jedan od glavnih kandidata za prodaju u ovom prijelaznom roku iz nekoliko razloga. Francuz nikako nije opravdao ogromnu odštetu unatoč očitom talentu. Kada je zdrav, pruža nekonstantne partije, imao je velikih problema s ozljedama, ali i disciplinom. Redovno kasni na treninge, dva puta je to već napravio Koemanu koji ne tolerira takvu neodgovornost.

Predsjednik Barcelone Josep Bartomeu je ovog ljeta želio drastično smanjiti budžet za plaće, što je i uspio odlascima Luisa Suareza, Ivana Rakitića i Artura Vidala, a Dembeleovim odlaskom proračun bi se dodatno olakšao. AS tvrdi da će Barcelona za Francuza prihvatiti ponudu između 50 i 60 milijuna eura, ako ona dođe, što znači da bi na Dembeleu izgubila oko 80 milijuna eura jer ga je platila 140 milijuna.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više