Kostelić napokon spreman riskirati: Mogu do zlata u slalomu



NAKON što je pospremio jednu medalju u Whistleru, Ivica Kostelić čak opuštenije govori i o "preuzimanju rizika", terminu koji ga tako često prati u njegovu skijanju.

Janica tvrdi da je morao riskirati u superkombinaciji, Gips se slaže: "Ivica nikada ne ide ispod, ali niti iznad svojih gabarita u datom momentu". Ivica sve to objašnjava:

"Svi znaju da ja teško vozim na sve ili ništa, to nije moj stil. Puno toga ovisi i o formi, jer kada si siguran u sebe, puno je lakše riskirati. Sjetite se što se meni dogodilo na Sljemenu."

Večeras (u 19 sati po hrvatskom vremenu) Ivica će pokušati doći do druge medalje u Vancouveru u utrci slaloma, disciplini u kojoj je najbolji hrvatski skijaš bio favorit i prije početka ovih Zimskih olimpijskih igara. Kostelić napokon može opušteno doći na start jer je medalju već uzeo, a sada nema što izgubiti.

"Nemam što izgubiti, vrijedno je rizika"

"Psihički sam se pripremio kad sam osvojio srebro u kombinaciji. Mislim da trebam ići na pobjedu, a realni cilj mi je medalja. Mogu do zlata u slalomu. Već sam slavio ove sezone u toj disciplini, pa zašto ne bih mogao opet?", kazao je Kostelić za SN.

Budući da je ohrabren srebrom u Whistleru, problemi s ozljedama pali su u drugi plan, jer šteta bi bila propustiti veliku šansu za još jednu olimpijsku medalju zbog kalkulacija i suzdržavanja. Možda nikakva medalja nije vrijedna težih ozljeda, ali sigurno se isplati malo riskirati.

"Nemam što izgubiti, a ova utrka vrijedna je rizika. Mislim da sam u stanju dobro odvoziti utrku. Medalju već imam pa ne mislim kočiti", dodao je hrvatski skijaš koji je zbog ozljeda propustio ZOI 1998., a u Salt Lakeu četiri godine kasnije izletio sa staze. Prije četiri godine bio je preoprezan, kočio je i završio tek na šestom mjestu. Četiri godine stariji, iskusniji i u odličnoj formi, unatoč nedavnoj operaciji, vjeruje da zna kako treba odvoziti slalom. Kostelić je na operaciji bio početkom prosinca, a nakon rehabilitacije brzo se vratio utrkama i već na slalomu u Wengenu 17. siječnja ostvario prvu pobjedu u sezoni.

Pročitajte više