KOVAČEV BAYERN

Kovač: Koliko je Bayern potrošio novca? Budite fer. Iduće sezone ćemo drugačije

Foto: EPA-EFE

NIKI KOVAČU malo nedostaje za duplu krunu u Njemačkoj. Sinoć je u Bremenu izborio finale kupa s RB Leipzigom, svoje treće uzastopno, a u Bundesligi četiri kola prije kraja Bayern bježi Borussiji Dortmund za bod.

Tijekom sezone je niz puta njegova trenerska kvaliteta dovođena u pitanje, smjenjivali su ga gotovo svi, a on je šutke to podnosio i doveo klub nadomak dva trofeja. Sada mu podrška raste, posebno od čelnika kluba.

"Kad trener u prvoj sezoni u Bayernu ostvari plasman u finale Kupa i drži prvo mjesto na tablici četiri kola prije kraja sezone, onda je to znak da je napravio dobar posao", smatra Uli Hoeness.

To bi konkretno trebalo značiti da bivši hrvatski izbornik ostaje na klupi bavarskog giganta.

"Nismo pojačali ekipu. Hasan je tu godinu i pol, ja nešto manje od godine. Koliko je Bayern potrošio novca ove sezone? Samo deset milijuna eura na Daviesa. Budite fer i gledajte analitički. Zašto nisam tražio pojačanja? Situacija u našem klubu je drugačija nego kod ostalih. Uli Hoeness je rekao da imamo velike igrače kojima je klub zahvalan. Zato nisam imao velike zahtjeve. Iduće sezone će biti drugačije", jasan je Niko u intervjuu za Bild.

Bayern je već osigurao transfere dvojice standardnih francuskih defenzivaca, Benjamina Pavarda iz Stuttgarta te Lucasa Hernandeza iz Atletico Madrida.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više