LIGE PETICE

Kovač: Skrivili smo šest penala. To je stvar usredotočenosti i discipline

Foto: MANDOGA MEDIA/AP Images/Guliver

PET POBJEDA, pet remija i pet poraza učinak je Monaca iz prvih 15. kola francuskog prvenstva. Osvojenih 20 bodova svrstava momčad koju vodi Niko Kovač na deveto mjestu ljestvice Ligue 1 na kojem ima 20 bodova zaostatka za vodećim Paris Saint-Germainom.

U jučerašnjoj utakmici protiv Strasbourga, Monaco je osvojio bod nakon 1:1 u susretu u kojem su golovi postignuti s bijele točke. Niko Kovač je ogled prokomentirao na konferenciji za medije na kojoj je istaknuo što traži od svoje momčadi i na što ona mora više paziti.

Kovač: Nije lako

"Želimo biti uspješni, ali u ovom trenutku to je teško. Moramo se naporno boriti za bodove. To je sad naša realnost, a iz ove situacije moramo izvući pouke. Nismo bili na razini na kojom smo bili u utakmici s Real Sociedadom. Kod vodstva 1:0 na poluvremenu treba znati zatvoriti utakmicu i završiti je tim rezultatom", rekao je Kovač pa pojasnio na što misli:

"Skrivili smo jedanaesterac. To nam je šesti ove sezone, a to je previše. To su situacije koje ovise o usredotočenosti i disciplini. Slijedi nam utakmica protiv Angersa, to je prilika da budemo bolji."

"Imali smo nekoliko sjajnih prilika, ali nedostajalo nam je preciznosti u završnicama akcija. Nije lako biti uspješan, ali želite li biti velika momčad onda morate imati i želju za pobjedom u svakoj utakmici", zaključio je Kovač.

Pročitajte više