KRAH NEKADAŠNJEG PRVAKA EUROPE Bosna nije imala dovoljno igrača za odlazak na utakmicu

Screenshot (FTV)

BOSNA, nekadašnji košarkaški prvak Europe, u najvećoj je krizi od nastanka kluba. Kriza je tolika da sarajevski klub nije otputovao na utakmicu ABA 2 lige.
 
Bosna je večeras trebala igrati u Makedoniji protiv Ohrida, ali ostala je na samo osmorici igrača. Zbog toga je izvijestila ABA ligu kako se zbog velikih problema neće pojaviti u Ohridu.
 
Kažnjena je s pet tisuća eura, gubitkom utakmice rezultatom 20:0 i dobit će nula bodova za ovaj susret. Ako ne zaigra i sljedeću utakmicu, bit će kažnjena s 10 tisuća eura i izbačena iz lige. 
 
Igrači su odbili putovati dok im se ne isplati novac koji im se duguje. Međutim, na sastanku s upravom nitko od čelnika kluba nije se pojavio pa su igrači odlučili da neće putovati u Makedoniju, a dio je odlučio napustiti klub.
 
Bivši prvak Europe i aktualni doprvak BiH nikad nije bio bliže gašenju.
 
"Nikad u karijeri nisam doživio da šest igrača napusti jedan klub, a da ne stigne zamjena ni za jednog od njih", u nevjerici je komentirao košarkaš Edin Rešidović, dok je trener Aleksandar Damjanović poručio da je momčad bila spremna putovati u Makedoniju autobusom 15 sati, ali samo ako vodeći ljudi kluba podnesu ostavke.
 
Bosna je Euroligu osvojila 1979. godine, četiri puta osvajala je prvenstvo BiH, a tri puta prvenstvo Jugoslavije. 
 
Već je jednom bila blizu gašenja, ali je 2014. godine dogovorila poslovnu suradnju s KK Royal i od tada funkcionira kao KK Bosna Royal. Bosna je Royalu ustupila ime i grb, a od Royala je dobivala višak prihoda da bi vraćala dugove. Sada su Bosna i Royal zajedno na dnu...
 

Pročitajte više