KRAMARIĆ ASISTIRAO, ALI... Liverpool je u Ligi prvaka, a tamo će i azerbajdžanska senzacija

Foto: Getty Images / Guliver Image

LIVERPOOL, moskovski CSKA, lisabonski Sporting, azerbajdžanski Qarabag i ciparski APOEL posljednjih je pet klubova koji su izborili mjesto u grupnoj fazi nove sezone Lige prvaka, nakon uzvratnih utakmica doigravanja odigranih u srijedu.
 
Liverpool je prolaz osigurao u prvih 20 minuta dvoboja na Anfieldu. Toliko je trebalo dvostrukom strijelcu Emreu Canu i Egipćaninu Salahu da donesu domaćoj momčadi prednost od 3:0 protiv Hoffenheima. Brazilac Firmino i Senegalac Mane napadali su obranu Nijemaca te asistirali ili sudjelovali u akcijama za sva tri pogotka.
 

 
Uth je u 28. minuti pogotkom vratio malo nade gostima, ali je ona trajala samo do četvrtog pogotka Liverpoola koji je postigao Firmino. U 79. minuti hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić odlično je ubacio s lijeve strane, a Wagner glavom pogodio za konačnih 4:2.
 
Qarabag je u srijedu postao prvi azerbajdžanski klub koji se probio do grupne faze Lige prvaka, iako je poražen u Kopenhagenu 2:1. No pogodak Južnoafrikanca Ndlovua donio je prvaku Azerbajdžana željeni rezultat jer su Danci u prvom dvoboju poraženi 1:0 pa im je trebao još jedan gol za prolaz.
 

 
Sporting iz Lisabona je u drugom poluvremenu razbio rumunjski FCSB koji je do 60. minute imao obećavajućih 1:1. No tada je prvo pogodio Acuna za 2:1, a kad je u 64. minuti Martins povisio vodstvo gostiju na 3:1, Rumunji su se raspali.
 

 
CSKA je pogocima Ščenikova i Dzagoeva u Moskvi potvrdio pobjedu iz prvog dvoboja sa švicarskim Young Boysima, a obrana APOELA izdržala je 90 minuta gostovanja u Pragu pa će se Liga prvaka ponovno igrati i na Cipru. 

Pročitajte više