Kramarić: Spreman sam, ali ja ne odlučujem hoću li igrati...

Foto: Getty Images/Guliver Image

HRVATSKA reprezentacija odradila je prvi trening uoči dviju ključnih utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji sljedeće godine. Momčad Ante Čačića u petak, na Rujevici, domaćin je Finskoj, a u ponedjeljak u zadnjem kolu igra u gostima kod Ukrajine.

Čačić ima problema. Lovren će gotovo sigurno propustiti Finsku, upitan je i Pivarić, a otprije su otpali Kovačić i Ćorluka. Tako bi zadnja linija trebala igrati u sastavu Barišić-Vida-Mitrović-Vrsaljko koji nikada nije igrao zajedno. Nema ni Nikole Kalinića koji je ozlijedio aduktor na utakmici protiv Rome i propušta obje utakmice.

Jedan od mogućih zamjenika je Andrej Kramarić koji igra vrlo dobro u Hoffenheimu i ove sezone.

"Dosta reprezentacija se namučilo s Fincima, ali nadam se da mi nećemo. Sve je u našim rukama. Znam da imamo dosta problema s ozljedama, no one su dio nogometa, a imamo dosta igrača koji mogu uskočiti", rekao je Kramarić.

"Vjerujem da ćemo ići u Rusiju, da ne vjerujem ne bih bio ovdje. Ja sam uvijek spreman, a napokon sam i zdrav. Dobro igram u Njemačkoj, svi znaju što mogu i uvijek mi je čast igrati za Hrvatsku. No o tome ne odlučujem ja. Puno igrača konkurira za prvi sastav i vjerujem da ću dobiti šansu. Samo da mi odemo na Svjetsko prvenstvo", zaključio je Krama.

 

Filip Bradarić je rekao da moraju napraviti sve da ostanu prvi u skupini te da očekuje izuzetno tešku utakmicu.

"Izuzetno drago mi je da igramo na Rujevici. Teren je u vrlo dobrom stanju i vrlo je brz, što nama odgovara. Nema razloga da ne pobijedimo“, rekao je.

Na pitanje razmišljaju li igrači o utakmici s Ukrajinom, Bradarić je rekao da vjeuju u prolaz od prvog dana te da će o toj utakmici razmišljati nakon Finske. Upitan koliko su problem ozljede igrača Hrvatske, Bradarić je kazao da se još ne zna tko je u kakvom stanju, s obzirom na to da su se skupili jučer. No, naveo je, tu su ljudi koji brinu o svemu, uključujući izbornika, pa će tko god izađe na teren dati maksimum i odradit ćemo dobar posao.

 Na pitanje da ocijeni finsku reprezentaciju, Bradarić je rekao da se danas ne može nikoga lagano pobijediti.

"Očekujemo punu Rujevicu i podršku navijač. Specifični rujevički travnjak traži navikavanje, s obzirom na brzinu i klizavost. To je sigurno za nas prednost, posebno u odnosu na Maksimir, gdje je teren bilo u jako lošem stanju, a to pogoduje momčadima koje se brane", zaključio je riječki reprezentativac.

Pročitajte više