Kramarić umjesto sigurne zone Serie A, odabrao dno Bundeslige

Foto: Guliver Image/Getty Images

ANDREJ KRAMARIĆ (24) ipak neće, kao što se očekivalo iz Leicestera doći u Torino ili Sampdoriju, nego do kraja sezone ide na posudbu s opcijom otkupa u Hoffenheim, koji na polovici prvenstva drži zadnje mjesto na tablici Bundeslige.

Talijanski mediji navode kako se Kramarić ipak odlučio za Njemačku umjesto Italije te da je preostalo samo rješenje formalnosti oko njegovog barem polugodišnjeg boravka u Hoffenheimu.
 
I dok bi ga u Serie A čekale čvršće, teže probojne obrane i robovanje taktici, u Njemačkoj ga očekuje lepršavija igra, ali i teži zadatak, jer Hoffenheim je u 17 kola zabilježio samo dvije pobjede i do kraja će se žestoko boriti za opstanak.
 
Osim bitke za prvoligaško preživljavanje, Kramarića u Hoffenheimu čeka i nekoliko uglednih konkurenata, jer trener Huub Stevens već u napadu raspolaže s Kevinom Vollandom, Eduardom Vargasom i Kevinom Kuranyijem. 
 
Podsjećamo, prije točno godinu dana Kramarić je iz Rijeke prešao u Leicester, koji je za njega platio klupski rekordnu visinu odštete od 9 milijuna funti. Debitirao je samo dan nakon potpisa ugovora na tri i pol godine (tako što je zamijenio u međuvremenu proslavljenog Vardyja) i ubrzo postigao prvi gol (protiv Arsenala), ali nakon toga skliznuo je na klupu, a od tamo na tribine.
 
Bez njegovog doprinosa prošao je Leicesterov čudesni spas prvoligaškog statusa prošle, kao i jednako senzacionalni uspon njegovog kluba na engleski vrh ove sezone. Odlazak trenera Pearsona koji ga je doveo, te dolazak novog Ranierija, koji na njega nikako nije računao, Kramarića su odavno učinili suvišnim u Leicesteru.
 
Iako Lisice igraju s dva napadača, Kramarić je u najboljem slučaju bio četvrti izbor, pa je ove sezone u zadnja četiri mjeseca igrao samo u Liga kupu, gdje je postigao jedini gol.
 

Pročitajte više