Kranjčar: Ne krivite Carsona, ali James bi mi obranio!

U RAZGOVORU za službenu web stranicu svoga kluba, engleskog Portsmoutha, Niko Kranjčar je istaknuo kako Englezi ne bi smjeli okrivljavati mladoga vratara Scotta Carsona za neuspjeh njihove reprezentacije.

Kranjčar je pritom pohvalio Carsonov karakter napominjući da je u drugome poluvremenu imao i neke ključne intervencije koje su Englesku držale 'u igri'. Međutim, popularni hrvatski vezist, kako ističu autori u uvodu razgovora, smatra da bi mu njegov suigrač iz Portsmoutha, David James, obranio udarac u osmoj minuti nakon kojega je Hrvatska povela sa 1:0. James je u tom dvoboju bio Carsonova rezerva.

"Jako sam sretan. Mislim da smo svijetu pokazali koliko smo velika momčad. Pokazali smo to u obje utakmice protiv Engleske, oba puta pobijedivši. I kad su se vratili i uspjeli izjednačiti na 2:2, samo je jedna momčad mogla biti pobjednik, a to smo - mi. Tijekom cijele smo se utakmice osjećali sigurnima, pokušavali smo držati loptu i tako osujetiti Engleze. Svih smo 90 minuta osjećali da smo mi ti koji diktiraju igru",  kaže Kranjčar.

Pritom je i komentirao pogodak za 1:0 kad je u osmoj minuti, udarcem sa 20-ak metara, pogodio mrežu uz nespretnu Carsonovu reakciju. 

"Što se tiče moga pogotka, lopta se malo pomaknula, ali je to očito bila velika Carsonova pogreška. Da je David James branio svejedno bih pucao, ali nisam siguran da bi učinak bio isti. Ali, isto tako mislim da je Carson u nastavku imao nekoliko sjajnih obrana koje su držale Englesku 'u igri'. Dakle, ne bi bilo u redu izdvojiti ga kao krivca. "

Autori su istaknuli i veličanstvenu podršku hrvatskih navijača na Wembleyju dodavši da je to na neki način jeka koju Niko Kranjčar sluša na svakoj Portsmouthovoj utakmici.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više