Kranjčar objavio sastav za Španjolce, dvojba samo oko vratara

IZBORNIK Cico Kranjčar uoči susreta sa Španjolcima još jedino dvoji oko pozicije vratara, te ponavlja kako će utakmicu sa Španjolskom odigrati jedanaestorica koja će istrčati protiv Brazila. Ipak, pred kraj utakmice će iskoristiti i šest dogovorenih izmjena.

"Igrat će Darijo Šimić, Robert Kovač, Joe Šimunić, Darijo Srna, Igor Tudor, Niko Kovač, Marko Babić, Niko Kranjčar, Dado Pršo i Ivan Klasnić." - najavio je Kranjčar na press konferenciji u Genevi.

Hrvatski strateg se i prije susreta sa Španjolskom, osvrnuo na utakmicu protiv Brazila. "Bilo bi pogubno igrati defanzivno protiv Brazila. Moramo igrati kao protiv Švedske u gostima, tek onda imamo izgleda," dodao je Kranjčar.

Cicina dvojba ostaje Butina ili Pletikosa, a Stipe se nada kako će u posljednjem pripremnom susretu podići samopouzdanje nakon poraza od Poljske.

"Protiv Španjolske ćemo odigrati najbolje što možemo u ovom trenutku i nadam se da ćemo podići samopouzdanje pred utakmicu s Brazilom." - kazao je Stipe Pletikosa, koji još uvijek nije siguran hoće li dobiti priliku na Svjetskom prvenstvu.

Treći hrvatski čuvar mreže, Joey Didulica je zbog viroze ostao u Bad Brueckenauu, baš kao i Ivica Olić koji ima problema s mišićem.

Igor Tudor tvrdi kako će tek utakmica sa Španjolcima pokazati koliko su zaista napravili na pripremama.

"Ovo nam je generalka, ući ćemo sto posto u tu utakmicu, da vidimo gdje smo i šta smo. To ne znači da u dosadašnje utakmice nismo ulazili maksimalno angažirani, no sada ćemo stvarno vidjeti što smo napravili u ovom pripremnom periodu." - kazao je Igor Tudor, koji je zbog rođenja sina propustio utakmicu s Poljskom.

S.H./HRT/Hina

Pročitajte više