Kranjčar pozvao Vejića, Šafarića i Srebrenka Posavca

NAKON što je tijekom vikenda saznao da za Austriju neće imati na raspolaganju Srnu, Živkovića i Tomasa, hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar pozvao je Darija Šimića, Hrvoja Vejića, Nikolu Šafarića, te po prvi put Srebrenka Posavca, igrača Slaven Belupa. Tako će Kranjčar u Austriju voditi čak 9 igrača iz Prve HNL.

Jedan od najboljih hrvatskih reprezentativaca Dario Srna ozlijedio se prošli tjedan tijekom utakmice Kupe UEFA između Šahtara i Schalkea, no ipak je doputovao u Split, gdje je protekla dva dana terapijama pokušao osposobiti ozlijeđeni gležanj desne noge. Nažalost, nije uspio, pa ga Kranjčar neće voditi u Austriju.

Zbog ozljede Austriju će propustiti i Živković, a Stjepana Tomasa, najboljeg nogometaša turske lige, njegov Galatasaray ne želi pustiti zbog kup-utakmice.

Od ranije je poznato kako zbog obveza klubova za nastup u Austriji neće konkurirati Tomo Butina, Dado Pršo, Ivan Klasnić, Jerko Leko te Goran Sablić, a Robert Kovač i Marko Babić nisu pozvani jer nemaju pravo nastupa u kvalifikacijskoj utakmici protiv Islanda.

Lakše je ozlijeđen i Niko Kovač, pa je upitno hoće li startati od početka, no Cico na njega svakako računa.

Hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar kazao je kako će utakmica poslužiti svrsi, iako će reprezentaciji nedostajati nekoliko ključnih igrača.

"Isprobat ćemo nekoliko igrača koji će nam biti nužni za utakmice protiv Malte i Islanda i vidjeti koliko se možemo na njih osloniti” - izjavio je Kranjčar.

Za pretpostaviti je da će Kranjčar Austrijancima suprotstaviti sljedeću startnu jedanaestoricu: Didulica – Tokić, Tudor, Šimunić – Bošnjak, N. Kovač ( Vranješ), I. Leko, Šerić – Kranjčar – Da Silva, Olić.

Utakmica se igra u srijedu 2. ožujka s početkom u 19 sati, a tekstualni prijenos "iz minute u minutu” moći ćete pratiti na Indexu.

Pročitajte više