KREĆE LOV NA RONALDA Samo dva kluba mogu platiti 400 milijuna eura

Foto: Getty Images / Guliver Image

BOMBA koja je odjeknula iz Madrida trese cijeli nogometni svijet.

Cristiano Ronaldo, ogorčen optužnicom nakon optužbi španjolske porezne uprave da je zemlju u kojoj je na privremenom radu, od 2011. do 2014. godine, oštetio za 14.7 milijuna eura, odlazi iz Španjolske i naravno Reala.

Kluba čiji je najbolji strijelac u povijesti i kojeg je vodio do tri naslova prvaka Europe.

Ronaldo je, bijesan zbog optužbi na svoj račun, prema pisanju portugalskih i španjolskih medija, već rekao predsjedniku Florentinu Perezu i glavnom direktoru Joseu Angelu Sanchezu da je njegova odluka o odlasku iz Reala "konačna i neopoziva."
 
Odmah se zahuktao i žrvanj špekulacija o tome gdje će Ronaldo (32), koji je nedavno potpisao "doživotni" ugovor s Realom, nastaviti karijeru. Samo dva kluba zadovoljavaju dva osnovna kriterija: da se natječu za osvajanje Lige prvaka i da mogu platiti 400 milijuna eura, od čega jednaki dijelovi otpadaju na odštetu i plaću za Ronalda.
 
Manchester United ga želi vratiti otkako ih je Ronaldo napustio, a ovog ljeta već izlizana priča o Ronaldovom povratku u klub u kojem se proslavio postaje daleko utemeljenija nego ranije. Tamo ga čeka trener s kojim ne dijeli samo nacionalnost, nego i agenta Jorgea Mendesa.
 
PSG je drugi najviše zainteresirani za Ronalda, kojeg je već nekoliko puta pokušao dovesti. Usprkos tome što mu novac nije problem, ovaj prelazak bio bi korak nazad za najboljeg nogometaša svijeta i nije toliko realna opcija. To su još manje Kina ili Amerika. Ronaldo je pobjednik gladan trofeja, a ne penzioner u lovu na zadnji ugovor karijere.
 
Na potezu je sada Real, koji mora umiriti Ronalda i iskazati mu bezrezervnu podršku. Ali ako on i dalje bude inzistirao na odlasku, neće ga puno moliti. Uostalom, Mbappe je ionako na vratima, momčad je puna sjajnih, mladih igrača, a s 200 milijuna eura od odštete za Ronalda, mogli bi kupiti još kojeg. 

Pročitajte više