KRIZA U BARCELONI

Krizni sastanak u Barceloni. Odlučeno što s trenerom koji je upropastio sezonu

Foto: Gulliver / Getty Images

KATALONSKI mediji javljaju da je Barcelona nakon sinoćnjeg sastanka predsjednika Josepa Marie Bartomeua i trenera Quiquea Setiena odlučila s kojim će trenerom završiti sezonu koja je puno obećavala, ali se pretvorila u debakl. 

Sve je uprskao pa dobio najtežu utakmicu da spasi posao

Quique Sanchez je momčad preuzeo u siječnju i u 22 utakmice nije dobio nijednu koju je morao, izgubio je sve najvažnije u prvenstvu i tako očekivani naslov prepustio Realu. Rano je ispao iz Kupa kralja, ali i dobio još jednu priliku u jedinom natjecanju koje još nije uprskao.

Barcelona uzvrat prve nokaut-runde Lige prvaka na svom terenu igra protiv Napolija 8. kolovoza i samo ako tada potvrdi aktivnih 1:1 iz prve utakmice te tako izbori četvrtfinale, Setien će i nakon tri tjedna biti trener Barcelone. Međutim, posao zapravo spašava jednom utakmicom u Lisabonu, gdje Barcelona (ako prođe Napoli) u četvrtfinalu LP-a igra protiv boljeg od para Bayern - Chelsea. Međutim, evidentno je da će to biti njemački prvak koji je u prvoj utakmici u Londonu pobijedio 3:0.

Barcelona ga ostavlja do kraja sezone jer ga sada nema s kim zamijeniti

Naravno, teško je očekivati da Barcelona u ovakvom stanju, s trenerom koji je očito pogubljen i potkapacitiran za klub takve veličine te kojeg zvijezde momčadi (Messi, Suarez) javno prozivaju, izruguju, pa i tjeraju iz kluba, izbaci goropadni Bayern.

Setien i njegova razbijena momčad dobit će pet dana odmora nakon sutrašnje utakmice kod Alavesa u zadnjem kolu izgubljene La Lige, a za to vrijeme klub će intenzivno tražiti dugoročnog trenera. Očito je dakle da Setien ostaje trener samo zato što sada, u završnici sezone i pred odlučujuću fazu Lige prvaka, Barcelona nema koga dovesti za zamjenu.

Messi ga je već javno otpisao

Barcelonin najbolji igrač ne podnosi Setiena. Nakon domaćeg poraza prije dva dana od Osasune (2:1) golom na kraju utakmice, iako je Barcelona imala igrača više čime je definitivno predala naslov Realu, Messi je jasno poručio koga smatra krivcem: "Od siječnja do danas smo jako loši." To je razdoblje otkako je Setien trener. Na pitanje može li Barcelona spasiti sezonu prolaskom Napolija u Ligi prvaka, Messi je odgovorio: "Ma kakav Napoli, s ovakvom igrom ne možemo pobijediti nikoga."
 

Pročitajte više