dinamo u europi

Krznar ima velike probleme sa sastavom. Ovako bi Dinamo mogao igrati protiv Rapida

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO u četvrtak u 18:45 u Beču protiv Rapida igra susret 3. kola skupine H Europa lige.

Nakon poraza od West Hama 2:0 na otvaranju EL-a hrvatski prvak je razbio Genk u gostima i doveo se u situaciju da eventualnom pobjedom protiv Rapida napravi veliki korak prema prezimljavanju u Europi budući da od ove sezone trećeplasirana momčad u skupini na proljeće nastavlja natjecanje u Konferencijskoj ligi.

No Dinamo nije otišao u Beč bez problema. Damir Krznar je ranije ostao bez Arijana Ademija i Denija Jurića, a jučer se na zadnjem treningu uoči puta u Austriju ozlijedio Duje Čop. On je osjetio zatezanje u zadnjoj loži te je ostao u Zagrebu pa je Krznar u goste Rapidu otišao samo s dva klasična napadača, Brunom Petkovićem i Komnenom Andrićem.

Napad je ujedno i najveći problem Krznaru jer su mu ozljedom Čopa i Jurića opcije bitno smanjene. Dinamo je u zadnjoj utakmici protiv Rijeke na Rujevici izgledao grozno u prvom i jako dobro u drugom poluvremenu u kojem je nadoknadio 0:3 i na kraju mogao žaliti što nije uzeo sva tri boda. Krznar je na poluvremenu napravio tri izmjene, prebacio sustav u 3-5-2 i Dinamo je proigrao. Teško je očekivati da će Krznar u Beču riskirati i opet zaigrati s četvoricom u zadnjoj liniji pa se može očekivati da će protiv Rapida Dinamo igrati s trojicom otraga kao što je igrao i u Genku i u drugom poluvremenu protiv Rijeke.

Veliki problem izostanak je Arijana Ademija, ali bez njega će Dinamo morati naučiti živjeti do kraja ove polusezone ne oporavi li se kapetan čudesno nešto ranije. Franjić bi morao igrati lijevo krilo, a u sredini će biti Mišić i Ivanušec osim ako se Krznar ne odluči za nekog igrača iz drugog plana, što je malo vjerojatno. Dvije polušpice igrat će Oršić i Petković, a ispred njih bi u napadu trebao biti Komnen Andrić koji je zabio na zadnje dvije utakmice i u jako dobroj je formi.

Krznar će tako vjerojatno ostati bez klasičnog napadača na klupi, ali s Tolićem, Menalom i ostalima ima dovoljno opcija da tijekom utakmice, bude li potrebno, nešto mijenja.

Pročitajte više