Kulušić: Suci smiju jesti na račun kluba, svatko kroji svoj imidž

Foto: Hina

HAJDUK i Torcida ratuju priopćenjima. Navijači Hajduka tvrde kako gostoprimstvo njihovog kluba prema sucima koji dolaze na Poljud izlazi iz službenih okvira. Predsjednika Ivana Kosa Torcida direktno optužuje da koketira sa sucima, a zaposlenike Hajduka da se s njima privatno druže i izlaze. Kos je brzopotezno poslao priopćenje u kojem objašnjava kako suci po običaju i pravilima lige imaju osiguran ručak na gostovanjima, a navijače je pozvao da prijave sve više od toga što su vidjeli.

Šef hrvatskih sudaca, dugogodišnji visokopozicionirani HDZ-ovac te nekadašnji saborski zastupnik Ante Kulušić, u izjavi za Dalmatinski portal kazao je da sucima nije zabranjeno jesti i piti s upravom ili ljudima iz kluba.

"Ne postoji nikakva izričita zabrana prema kojoj suci ne mogu otići na ručak ili večeru u organizaciji kluba domaćina. Do prije nekoliko godina su klubovi organizirali sucima smještaj, ali ta je praksa ukinuta, te hotele sada sucima organizira i plaća HNS."

"Ne vidim ništa sporno u tome što su suci bili na ručku ili večeri s predstavnikom kluba i ne smatram da će se zbog tog obroka suci drugačije ponašati na utakmici jer to jednostavno nije normalno. Koliko ja znam, nisu bili ni na kakvom večernjem koncertu. Ali da zaključim: ne postoji nikakva zabrana sucima da odu u organizaciji kluba na ručak ili večeru, te svaki sudac kroji svoj imidž i sudbinu", smatra Kulušić, inače medicinski fenomen koji je sudio međunarodne utakmice iako je nakon rata dobio status invalida zbog noge.

Kulušić je objasnio i kakva je praksa s darovima za suce:

"Praksa je da dobijete zastavicu ili značku. Tako je bilo kada sam ja sudio."

Pročitajte više