NBA

LeBrona motivirao povik s tribina. U posljednjoj četvrtini je sam zabio više od Cavsa

Foto: Guliver / AP

LEBRON JAMES vratio se u svoj Cleveland i odigrao daleko najbolju utakmicu sezone kojom sebe i LA Lakerse upisao u povijest NBA lige.

James je završio s 46 poena, osam skokova, šest asistencija te po dvije osvojene lopte i blokade, a pogodio je čak 19 od 26 šuteva. Čak 21 poen postigao je u posljednjoj četvrtini, u koju su Lakersi ušli sa zaostatkom od dva poena, a na kraju su slavili 115:108.

Bila mu je to rekordna utakmica u dresu Lakersa, a postao je najstariji njihov igrač s barem 40 koševa nakon Kobea Bryanta, koji je u oproštajnoj utakmici zabio 60.

U prvoj utakmici u svojem Clevelandu, u kojem je proveo 11 godina, te na dan prije godišnjice Bryantove pogibije, James je pokazao nevjerojatan napadački repertoar, pa čak i zabio jednu tricu sloga na sredini terena.

VIDEO: Arena Sport

U posljednjoj četvrtini sam je postigao više poena (21), promašivši pritom samo jedan od 10 šuteva iz igre, nego cijela momčad Cavsa (17), Na to ga je inspirirao tip s tribina, koji je glasno proslavio Kraljev promašaj na isteku treće četvrtine, a s kojim je LeBron nakon toga izmijenio nekoliko riječi.

"Poznajem ga, on je jedan od dužnosnika u Cavsima. Bio je malo previše uzbuđen zbog tog promašaja. Ima sreću da ovdje dolazim igrati samo jedanput godišnje", rekao je James.

"Maknuli smo mu se s puta", objasnio je Anthony Davis koji je sa 17 koševa, 10 skokova, četiri asistencije te po tri blokade i osvojene lopte bio drugi strijelac Lakerse. Za domaćine je Andre Drummond zabio 25 uz 17 skokova.

Lakersi su se ovom pobjedom učvrstili na vrhu Zapada i cijele NBA lige s omjerom 14-4, a u gostima su i dalje neporaženi nakon 10 utakmica, što im nije uspjelo nikad prije u 75-godišnjoj povijesti.

Pročitajte više