Legenda Liverpoola analizira West Hamovu katastrofu: "Nemojte napraviti glupost i smijeniti Bilića"

Foto: Guliver Image/Getty Images

U PRVIH šest utakmica nove sezone Bilićev West Ham osvojio je samo tri boda - dovoljno za tek 18. mjesto ljestvice.

Bivši hrvatski izbornik je prema kladionicama među favoritima da postane prvi sljedeći trener kojem će biti uručen otkaz. Jamie Carragher, legenda Liverpoola, smatra da bi otkaz Biliću bio pogreška.

"Od prošlog listopada do ovog promijenilo se raspoloženje u West Hamu. Njegovi navijači su zabrinuti... Međutim, ambicije kluba moraju imati realan cilj. Neće West Ham postati veliki klub zato što ima veliki stadion. Upton Park, stari stadion, bio je njegova prednost jer je West Ham na njemu prošle sezone izgubio samo tri utakmice. Bio je to strašan stadion za sve suparnike. Na novom stadionu West Ham ne može staviti suparnike pod pritisak kao na Uptonu.

Drugi problem je momčad. Prvih 11 nisu bolji nego prošle sezone, a jasno je da su navijači uznemireni kada su im obećana velika pojačanja. West Hamu treba jako dobar napadač, a dovođenje Andrea Ayewa i Simonea Zaze mi izgleda kao panična kupovina. Nisam siguran tko je odgovoran za transfere - Bilić ili vlasnici... Potrošili su novac, a nisu bolji.

Problem je Dimitri Payet, najbolji igrač momčadi koji nije u formi. A kako će i biti kad je zbog finala Europskog prvenstva, koje je odigrao 10. srpnja, propustio veći dio priprema.

Puno se priča o izlasku nogometaša koji su viđeni u gradu u 7 sati ujutro, ali to nije pogrešna Bilićeva odluka. Znam kako je kada se pokušava probuditi momčad, iako će vjerojatno razgovarati s onim nogometašima koji su u tom izlasku pretjerali.

Razgovori o novom ugovoru za Bilića su prekinuti, no nadam se da čelnici kluba neće napraviti glupost. On je dobar trener i ovakav početak sezone je plod okolnosti poput loše forme Winstona Reida ili ozljede Aarona Cresswella.

Ne može se ignorirati loš start, West Ham mora bolje od ovoga. To je momčad za sigurnih TOP 10 i napad na neki Kup, a ne za borbu za opstanak", napisao je Carragher u svojoj kolumni. 

Inače, Bilićeva momčad danas od 16 sati igra protiv Middlesbrougha.

 

Pročitajte više