Legenda najavila borbu stoljeća: "Joshua može postati najveći, ali ne veći od mene"

Foto: Getty Images / Guliver Image

SVE je bliži spektakularni dvoboj Anthonyja Joshue i Vladimira Klička koji će se održati 29. travnja na Wembleyu, pred 90 tisuća posjetitelja, za najboljeg teškaša svijeta. Taj veliki dvoboj najavio je jedan od najboljih boksača u povijesti Lennox Lewis. 

On smatra kako bi Joshua mogao postati jedan od najboljih ikad...

"Mogao bi postati najbolji jer je jako motiviran. Pokušava ostati usredotočen i shvatio je da u ovoj borbi sve ovisi o njemu. Dobio je pozornost, ljudi ga prepoznaju, sponzori također, novinari traže intervjue od njega. Međutim, Anthony se dobro nosi s tim", poručio je Lewis i odgovorio i na pitanje hoće li Joshua postati bolji i od njega...

"Ne može biti bolji od mene, to ne. Kada to kažem, mislim na cijelu karijeru. Na primjer, imao sam opsežnu amatersku karijeru koja mi je jako puno značila uoči profesionalne karijere, u kojoj sam mogao biti samo bolji. Anthony nema veliko iskustvo u amaterskom boksu i to mu može predstavljati problem. Za borbe na najvećoj razini moraš biti spreman, a ne učiti iz njih. Nadam se da to i njegovi treneri shvaćaju", jasan je Lewis.

Za kraj legendarni boksač vjeruje kako je ovo odlučujući izazov za sunarodnjaka...

"S obzirom na to da ga čeka nešto novo i veliko, ako uspije pobijediti u subotu, imat će veliku priliku postati jedan od najvećih. No tek je krenuo. Vidjet ćemo", zaključuje 51-godišnji Lennox.

Pročitajte više