LEGENDA O MODERNOM NOGOMETU Danas postoje samo Ronaldo i Messi, kvaliteta se srozala

Foto: Getty Images / Guliver Image

RIVALDO VÍTOR BORBA FERREIRA, poznatiji kao Rivaldo, sa sigurnošću tvrdi kako je svojevremeno igrao na današnjoj razini Lionela Messija i Cristiana Ronalda.
 
Proslavljeni Brazilac čak je čvrsto uvjeren kako je u njegovoj eri bilo pregršt klasnih igrača, dok se danas sve individualne nagrade uručuju tek dvojici igrača.
 
"Sjećam se Luísa Figa, Alessandra Del Piera, Francesca Tottija... Nekoć je bilo mnogo više igrača koji su konkurirali za najboljeg na svijetu. Danas je situacija drugačija i poprilično sam siguran da bih bio ravnopravan s Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom jer je nogomet u moje vrijeme bio zahtjevniji. Ne bih htio izazivati kontroverze, već samo želim poručiti da ste nekada mogli gledati kvalitetnije igrače nego danas. Danas možete čuti samo za Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Neosporno je da su trenutačno najbolji individualci i da prave ogromne razlike, ali nije normalno da postižu po nekoliko golova po utakmici. Dakle, zaključak je da je kvaliteta mnogih momčadi ispodprosječna. Osobno smatram da je španjolska La Liga u posljednjih nekoliko godina izgubila na kvaliteti", rezonirao je jedan od ponajboljih brazilskih nogometaša svih vremena i istaknuo kako bi u današnje vrijeme osvojio više od jedne Zlatne lopte kojom je nagrađen 1999. godine.
 
Rivaldo je igračku karijeru započeo 1992. u brazilskoj Paulisti. Nakon Corinthiansa i Palmeirasa otisnuo se u Europu; prvotno je 1996. zaigrao za Deportivo de La Coruñu, a potom godinu kasnije i za Barcelonu u kojoj je od 1997. do 2002. ostavio najdublji trag. 
 
U nastavku karijere igrao je za Milan, Cruzeiro, Olympiacos, AEK, Bunyodkor, Kabuscorp te pojedine brazilske niželigaše. Od nogometa se oprostio 2015. godine u dresu brazilskog Mogi Mirima.
 
Za brazilsku reprezentaciju, s kojom se 2002. godine na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji okrunio titulom prvaka, nastupio je 75 puta i postigao 35 golova.
 

Pročitajte više