Transferi

Leipzig želi Gvardiola odmah povući s Maksimira, evo koliko će dobiti Dinamo

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

JOŠKO GVARDIOL vjerojatno će u siječnju napustiti Dinamo. Mladi branič je u rujnu potpisao za Red Bull Leipzig koji ima mogućnost odabrati hoće li ga dovesti u siječnju ili sljedećeg ljeta.

Dinamo je za Gvardiola već dobio 16 milijuna eura, a ako ga Leipzig povuče s Maksimira ove zime, dobit će još tri milijuna eura. To je rezultat dogovora klubova prema kojem je Dinamo za svaku ligašku utakmicu koju Gvardiol odigra ove sezone trebao dobiti 70 tisuća eura, a za svaku europsku 100 tisuća. Ako ode u Leipzig prije kraja sezone, njemački klub platit će Dinamu tri milijuna eura jer bi hrvatski prvak toliko dobio od Gvardiolovih odigranih utakmica. 

Dva su razloga zašto Leipzig želi odmah Gvardiola

Njemački Kicker piše da su dva razloga zašto Leipzig želi Gvardiola već ove zime. Prvi je niz ozljeda koji je pokosio obrambeni dio momčadi, a drugi što su u utakmicama Europa lige vidjeli da 18-godišnji može igrati na najvišem nivou. 

Dinamo će dobiti i 300 tisuća eura za svaki plasman Leipziga u Ligu prvaka s Gvardiolom u momčadi te 20 posto od njegovog sljedećeg transfera. 

Zašto igrač s 15 nastupa vrijedi 20 milijuna eura?

Brojni Dinamovi navijači i neutralni promatrači čudili su se prije nekoliko mjeseci što su Leeds i Leipzig tako zagrizli za klinca koji je tada odigrao tek 15 utakmica i nije imao previše iskustva. Gvardiol bi prema svim prognozama uskoro trebao biti hrvatski reprezentativac i ozbiljan stoper, čime će privući puno bogatije i veće klubove. U Indexovom studiju o transferu mladog Gvardiola govorio je i bivši stoper Dinama Dario Šimić te pojasnio da na tržištu trenutno nedostaje lijevih stopera pa su cijene za taj profil igrača veće. 

Pročitajte više