LIGA PRVAKA

Liga prvaka: City poražen, uvjerljiva pobjeda PSG-a. U Europa ligu ide Leipzig

MANCHESTER City izgubio je na gostovanju kod RB Leipziga 1:2, a Paris Saint-Germain pobijedio Club Brugge 4:1 u utakmicama 6., posljednjeg kola skupine A Lige prvaka. Engleska momčad osvojila je grupu, PSG prolazi u osminu finala natjecanja kao drugoplasirani klub, dok će RB Leipzig sezonu nastaviti u Europa ligi.

Cityjev poraz

U ogledu posljednjeg 6. kola Leipzig je na domaćem terenu pobijedio Manchester City 2:1. Premda je vodeća momčad Premier liga diktirala ritam igre, pogotovo u drugom poluvremenu, City je igrao prilično sporo i uglavnom nezainteresirano pa su i ti napadi djelovali uglavnom bezazleno po domaćina.

Inače, Leipzig je poveo u 24. minuti golom Szoboszlaija, dok je u drugom dijelu prvu pravu opasnost domaćin pretvorio u gol i 2:0 (Andre Silva). Do kraja je Mahrez smanjio na 1:2, nakon što je crveni karton kod gostiju zaradio Walker.

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu za Leipzig koji postaje potencijalni suparnik Dinama ako hrvatski prvak osvoji drugo mjesto u svojoj skupini H Europa lige.

Mbappe i Messi po dva gola

Paris Saint-Germain je utakmicu protiv Club Bruggea (pobjeda 4:1) riješio nakon samo sedam minuta igre. Naime, toliko je trebalo Kylianu Mbappeu da postigne dva pogotka. Prvi put je suparničkog vratara matirao nakon točno sedamdeset sekundi, dok je u 7. minuti vrlo lijepo zahvatio loptu u trku te zabio za 2:0 nakon asistencije Di Marije. Prvo poluvrijeme okončao je Lionel Messi golom u 38. minuti za 3:0. U nastavku ovog kišnog ogleda novi je pogodak dodao Messi s bijele točke, kao i Rits za goste.

Treba istaknuti da je Mbappe ovom utakmicom došao do impozantne statistike u dosadašnjih 50 odigranih utakmica u Ligi prvaka tijekom karijere. Zabio je 31 pogodak te je 20 puta asistirao.

Pročitajte više