Lippi: Nesta se ne vraća u talijansku reprezentaciju

ISKUSNI izbornik talijanske nogometne reprezentacije Marcello Lippi kazao je da se iskusni 33-godišnji branič Milana Alessandro Nesta neće naći na njegovu popisu za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici unatoč medijskim špekulacijama.

Nestine sjajne igre za Milan ove sezone ponovno su aktivirale pitanje o njegovu oblačenju dresa Azzurra, od kojeg se oprostio nakon SP-a 2006. godine, ali Lippi je takvu mogućnost odbacio nakon razgovora s igračem.

"Rekao mi je, vjerujem, svoju konačnu odluku, da mu se ne vraća u reprezentaciju. Žao mi je jer bi to izazvalo pozitivan šok, ali poštujem njegovu odluku", rekao je Lippi, koji je potom komentirao i potencijalno pozivanje Amaurija, brazilskog napadača Juventusa, koji će u srijedu dobiti talijansku putovnicu, kao i Marija Balotellija, aktualnog napadača Intera i člana talijanske U21 vrste.

"Amauri? Vidjet ćemo u sljedećih nekoliko dana i tada ću dati svoj konačan odgovor. Za Balotellija se nadam da će nastaviti s dobrim igrama za U21 reprezentaciju. U Interu dobro rade na njegovu razvoju i on će biti od koristi za reprezentaciju u budućnosti."

Pročitajte više