Litva nakon poraza od Srbije ostala bez izbornika

RAMUNAS BUTAUTAS ponudio je ostavku na mjesto izbornika litavske košarkaške reprezentacije nakon poraza u 5. kolu skupine F Eurobasketa od Srbije (89-79).

Litva je drugu fazu natjecanja u Poljskoj okončala na posljednjem mjestu skupine s pet poraza, a jedinu pobjedu na natjecanju litavski su košarkaši ostvarili u prvoj fazi protiv Bugarske.

"Čestitam reprezentaciji Srbije i kolegi Dušanu Ivkoviću na vrlo dobroj igri. Mi smo imali kontrolu utakmice, ali je Srbija bila strpljiva i pobijedila nas odličnim šutom za tri poena. Ostvarili smo samo jednu pobjedu i na cijelom prvenstvu igrali smo jako loše. Moram sada napustiti reprezentaciju, a igračima želim sve najbolje u budućnosti", rekao je Butautas, koji je na čelu litavske reprezentacije bio od prosinca 2006. godine.

Sada već bivši izbornik Litve na EP-u u Poljskoj nije mogao računati na nekoliko najboljih igrača poput Šarunasa Jasikevičijusa, Rimantasa Kaukenasa, Ramunasa Šiškauskasa i Arvidasa Macijauskasa, a na posljednje dvije utakmice nije igrao niti drugi strijelac momčadi Simas Jasaitis.

Pročitajte više