HNL

Livaja je igrao loše. Pogledajte što je onda napravio u 81. minuti

Foto: Milan Šabić/PIXSELL

HAJDUK je u desetom kolu HNL-a morao pobijediti Lokomotivu. To mu je uspjelo, i to devet minuta prije kraja, novom u nizu golčina njegovog ključnog igrača. 

Marko Livaja sjajno je zabio i tako spasio Hajdukov veliki tjedan, koji bi bez očekivane i nužne pobjede ostao nedorečen. 

Naime, navedeno razdoblje obilježili su dolasci Danijela Subašića i Darija Melnjaka, što je dovelo do euforije među navijačima Hajduka. Oduševljeni kako se momčad kompletira provjerenim igračima, došli su na Poljud kako bi vidjeli novu momčad.

Hajduk je morao pobijediti i zato što su u istom kolu slavili svi njegovi rivali za vrh, Dinamo, Osijek i Rijeka, kako bi ostao na bod od prvog mjesta. 

Do pred sam kraj činilo se da mu to neće uspjeti, ali onda mu je gol za važni trijumf donio njegov spasitelj. 

Hajduk nije igrao dobro, ali ima najboljeg igrača HNL-a, koji je protiv Lokomotive napravio ono što rade klasni igrači. Jednom akcijom riješe utakmicu, čak i kad je inače odigraju loše. 

Livaja je protiv Lokomotive uradio upravo to. Kao što pokazuje njegova priložena statistika, bio je loš, ali sve je to popravio golčinom za pobjedu. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Nakon ubačaja Mlakara s lijeve strane Livaja je majstorski izbjegao zaleđe, pobjegao iza leđa obrani te izašao ispred Nevistića i krasno glavom zabio za veliku pobjedu.

Livaji je ovo sedmi gol u HNL-u ove sezone i sad dijeli prvo mjesto na ljestvici strijelaca s Drmićem iz Rijeke.

Ono što je daleko važnije za Hajduk je koliko Livajini golovi znače momčadi i klubu.

Hajduk je od početka prvenstva postigao 15 golova. Od toga je Livaja zabio sedam i namjestio dva. Hajduku je dakle donio gotovo dvije trećine prvenstvenih golova. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ LIVAJINU GOLČINU ZA POBJEDU HAJDUKA.

Pročitajte više