VIDEO Mourinho stigao na Old Trafford, potvrdio pojačanje i napao Wengera

Foto: Getty Images / Guliver Image

JOSE MOURINHO na svojoj prvoj službenoj konferenciji za medije kao menadžer Manchester Uniteda osvrnuo se na svoje ciljeve za novu sezonu. Jasno, nije propustio ubosti svog starog rivala Arsenea Wengera s kojim će nastaviti poznato suparništvo. Otkrio je što mu je po dolasku rekao sir Alex Ferguson i potvrdio novo pojačanje Uniteda u veznoj liniji.

Želi baš sve

"Želimo igrati agresivno i pobjeđivati. Ma zapravo želimo sve! Želimo osvajati trofeje, pobjeđivati i igrati lijepo, želim dati priliku mlađim igračima, želimo navijačku podršku. Želim baš sve," prve su Mourinhove riječi na službenom predstavljanju na Old Traffordu.

"Menadžer sam najboljeg kluba u državi, ne zanimaju me suparnici. Moramo se jedino fokusirati na svoju igru, ostale nećemo ni gledati."

Kako je u karijeri bio menadžer nekim od najboljih klubova svijeta, te kako je uvijek imao izdašan budžet u rukama, nije uobičajeno da u svojim momčadima daje priliku mlađim igračima. No Mourinho tvrdi suprotno.

"U svojoj karijeri promovirao sam 49 igrača iz omladinskih akademija. Kad bih počeo nabrajati, shvatili biste kako je riječ o velikim nogometnim imenima."

Napad će biti Ibrahimović-Rashford-Rooney


To su dobre vijesti za Marcusa Rashforda, instant zvijezdu omladinskog pogona Man Uniteda koja bi trebala igrati uz bok Zlatanu Ibrahimoviću i Wayneu Rooneyju. Unitedov kapetan posljednjih je nekoliko sezona lutao po veznoj liniji, a Mourinhu se to ne sviđa.

"Neki igrači se mijenjaju kroz godine, ali ono što se kod Rooneyja nikad neće promijeniti jest njegov osjećaj za golove. Možda danas igra desetku, ali on će zauvijek biti devetka. Igrat će devetku, desetku, devet i pol možda, ne znam ni ja, ali siguran sam da neće igrati šesticu na pedeset metara od gola."

Potvrdio Mikhitaryana, pa opleo po Wengeru

Zlatan Ibrahimović i Eric Baily već su potpisali otkako je Mourinho potvrđen, a treći je danas postao čovjek o kojem se uz spomenutu dvojicu najviše pisalo posljednjih dana.

"Mogu potvrditi, Henrikh Mkhitaryan je novi igrač Manchester Uniteda."

Novi početak, smatraju Englezi, za Mourinha znači i novo dokazivanje, no on se ne slaže u potpunosti, smatra kako u usporedbi s ostalim kolegama u Premiershipu nema što dokazati - za razliku od, primjerice, Arsenea Wengera.

"Moram li se dokazati nakon otkaza u Chelseaju? Gledajte, neki menadžeri u Premier ligi su zadnji put osvojili naslov prije deset godina," rekao je misleći na Arsenea Wengera. "Neki nikad to nisu učinili, a ja sam ga osvojio prije godinu. Svjestan sam, moram se ponovno dokazati, a zamislite što ostali onda moraju ove godine. Ja se moram samo prisjetiti."

Giggs je otišao sam, on nema veze s tim


"Nikad ne bježim od odgovornosti, ali odlazak Ryana Giggsa nije moja krivica. Želio je posao koji sam ja dobio i valjda je zato otišao. Bila je to odluka klupskih vlasnika, uprave i na koncu Giggsova."

"Sir Alex me nazvao i rekao mi "ponesi kišobran". Sjajan savjet! Rekao mi je i da ponesem bocu vina jer ćemo imati vremena za koju čašicu sad kad sam na Old Traffordu."

"Što mi znači ovaj klub? Ne mogu to opisati riječima, klupu Uniteda želi svaki menadžer na svijetu, osjećam se specijalno.," rekao je Specijalni. "Ovo nije moj posao iz snova, ovo je najbolji posao koji sam mogao dobiti."

Pročitajte više