LIGA PRVAKA

LIVERPOOL – RB LEIPZIG 2:0 Kloppova momčad izborila četvrtfinale Lige prvaka

Foto: Laszlo Balogh/AP Photo

NOGOMETAŠI Liverpoola plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u dvjema utakmicama igranima u Budimpešti bili uspješniji od RB Leipziga. Drugoplasiranu momčad njemačkog prvenstva aktualni je engleski prvak u prvom susretu pobijedio s 2:0, a u današnjem uzvratu ponovio taj rezultat.

Sadržajno i šansama bogato prvo poluvrijeme nizalo je priliku za prilikom, ali pogodak u njemu nismo vidjeli. Liverpool je bio aktivniji, rastrčaniji i više prijetio, s time da je većina njegovih napada završavala Jotinim udarcima, a onda i obranama Petera Gulacsija koji ih je u uvodnom poluvremenu skupio pet. Prilike za gol propustili su i strijelci iz prvog ogleda Mohamed Salah i Sadio Mane, a sve to vidno je frustriralo Jürgena Kloppa koji je mogao biti zadovoljan načinom na koji mu momčad dolazi do gola, nipošto ne i realizacijom tih prilika.

Olmova šansa

Ne može se reći da je sve ovo Leipzig mirno gledao. U odličnoj je šansi bio bivši Dinamov igrač Dani Olmo već u 10. minuti kada je testirao spremnog Alissona, a zabilježen ostaje i pokušaj Forsberga koji je u 32. prizemnom loptom ciljao donji lijevi kut i bio za nekoliko centimetara neprecizan.

Zanimljivo prvo poluvrijeme zamijenilo je drugo, nešto uspavanije, barem u startu.

Ipak, mora se reći da je Julian Nagelsmann pogodio s izmjenama koje je napravio u nastavku budući da su ambicijama Liverpoola prijetili redom igrači koje je uveo pa su tako nered pred engleskim golom radili Hwang Hee-chang i Justin Kluivert, a dosta toga zakuhao je i Alexander Sorloth koji je u 65. udarcem glave zadrmao okvir.

Tu je RB Leipzig stao, a Liverpool odjurio u četvrtfinale.

Dva brza gola sve riješila

Baš kao što su svojim golovima riješili prvi susret, Mohamed Salah i Sadio Mane bili su strijelci i u uzvratu nakon što su u razmaku od četiri minute postigli pogodak svaki. Posebno je lijep bio onaj uvodni egipatskog napadača koji je sudjelovao u akciji od njenog početka pred Liverpoolovim golom do završnice na drugoj strani. Pogodio je u 70. minuti s 15-ak metara.

Četiri minute kasnije Mane je ispratio ubacivanje s desne strane i na drugoj vratnici postavio konačnih 2:0 za podatak da je Liverpool na Puškaš Areni ove godine zabio više domaćih golova nego na Anfieldu i plasman u četvrtfinale natjecanja.

Pročitajte više