Ljubičić: El Aynaoui me gađao loptom nakon završenog poena

NAJBOLJI hrvatski tenisač i drugi nositelj na turniru Qatar Open u Dohi izborio je plasman u četvrtfinale pobjedom nad marokanskim veteranom El Aynaouiem u trećem međusobnom duelu u dva seta 6:3 6:4.

Tijekom meča bilo je neuobičajeno hladno, a uvjeti za igru bili su daleko od idealnih.

"Je, bilo je mrzlo, ali vruće na terenu. El Aynaoui me pogodio loptom nakon završenog poena i još nešto komentirao izmišljajući kako sam ga isprovocirao! Nevjerojatno!", istakao je Ljubičić po završetku meča.

"Prvi set je sve bilo sve u redu, a u drugom je počeo srljati  na mrežu u svakoj prilici. Onda sam ga niskim loptama (nekad je uspijevalo, a nekad ne op.a.) dovlačio na mrežu, kako bi me napao visokim loptama i tu je na kraju i bio ključ", izjavio je za Index naš najbolji tenisač.

Danas Ljubičića čeka Mihail Južnji koji je u dva seta, s uvjerljivih 6:4 6:2, dobio Francuza Monfilsa.

Južnji i Ljubo su do sada igrali četiri puta i naš je tenisač dobio sva četiri meča, ali to nikako ne znači da je pred njim lak zalogaj. Naprotiv, Južnji je sjajan igrač i ako ima svoj dan može biti vrlo visoka i teška zapreka.

Ljubo je krenuo vrlo agresivno i odlučno. Već u drugom gemu je oduzeo servis 35-godišnjem Marokancu i začas došao na 3:0. No El Aynaoui se isto tako brzo vratio prije svega zahvaljujući dvostrukim servis greškama Ljubičića kada je servirao za 4:1. No nakon 3:3 Ljubo je ponovo proradio (posebno prvi servis) i dobio tri sljedeća gema za  set 6:3.

U drugom je setu bilo je mnogo "tjesnije" Marokanac je pokušao plasirati igru servis-volej i mora se reći da mu je išlo za rukom. No pripomogao mu je i naš tenisač greškama i slabijim prvim servisom.

Kod 2:2 Ljubo je lako došao na 0:30, pa nakon još dvije propuštene prilike ipak došao do break lopte. El Aynaoui je napao ali slabo. Hrvatski br 1 je imao vremena da bira nastavak, odbrao je lob i pogriješio.

Što više, El Aynaoui je došao do break lopte kod 4:3 (najduži i najteži Ljubin servis-gem u meču) i činilo se da je našao pukotine u Ljubinoj igri.

Ipak, Ljubo je kada je bilo najpotrebnije potegao as (bilo ih je samo 6), pa zatim winer i nekako se iščupao iz neugodne situacije.

El Aynaoui kao da je previše mislio na propušteno i Ljubo je u narednom gemu slomio Marokančev servis i rutinski odservirao za meč.

M.J.
Foto: AFP

Pročitajte više