Ljubojević: Hajduk je vrlo loš, ne može se boriti s Dinamom

GORAN LJUBOJEVIĆ vratio se u HNL, nakon šest i pol godina nekadašnja je velika nada opet u Osijeku. Tamo gdje je počeo put, i gdje se vrati i nejgov veliki prijatelj Robert Špehar. Upravo zbog njega, ali i u nedostatku ozbiljnih ponuda, odlučio je doći u Osijek i besplatno odraditi polusezonu. 

U razgovoru za Index najavio je drugi dio HNL-a koji starta danas. Ljubojević se vratio nakon raskida ugovora s AIK-om.

"Klub je u Švedskoj upao u financijske probleme i morali su prodati nas nekoliko igrača. Ja nisam htio čekati već sam se dogovorio s Osijekom. Ovdje igram besplatno i ukoliko se pojavi neki zainteresirani klub mogu potpisati. Osim toga, želio sam se vratiti u Osijek jer mi srce drugačije tuče kad sam ovdje", rekao je Ljubojević za Index.

S Osijekom si potpisao šestomjesečni ugovor. Kakvi su planovi nakon toga, ostanak ili inozemstvo?

"Vidjet ćemo što će biti, moj menadžer Marko Naletilić će raditi na tome. Meni je prije svega bitno da sam zdrav i siguran sam da će onda biti ponuda. Sad nemam nikakvih problema i osjećam se odlično."

Kakvom ti se čini tvoja nova momčad?

"Ekipa je vrlo ratoborna i spremna za početak prvenstva. Dat ćemo sve od sebe. Prvi cilj je da se u što prije riješi naš status tako da u posljednja 3-4 kola ne moramo strahovati. Drugi cilj je da se uđemo u gornji dio ljestvice jer nas od petog mjesta dijeli samo pet bodova. Sebi nisam zadao nikakve ciljeve, želim samo iskustvom pomoći momčadi."

Nakon godinu dana vraćaš se u HNL. Kakva je liga u odnosu na švicarsku, belgijsku ili švedsku gdje si igrao?

"Moje je mišljenje da bi ovo trebala biti liga 10 i da se igra četverokružno. Takve lige imaju Austrija i Švicarska koje su puno bogatije zemlje od Hrvatske. I potrebno je da puno više novaca uđe u naš nogomet jer klubovi jako teško žive. Nadam se da će kroz 2-3 godine doći do velikih promjena jer ovo nema smisla."

Dinamo bježi Hajduku pet bodova. Misliš li da Splićani mogu to nadoknaditi ili je prvenstvo gotovo?

"Gledao sam Hajduka protiv Slavije i mogu reći da su vrlo loši. Nikad ih nisam vidio u takvom izdanju. Imaju mladu momčadi i mislim da se ne mogu boriti s Dinamom."

Kako komentiraš borbu Markovića i Štimca za mjesto predsjednika HNS-a?

"Štimac mi je bio trener u Zagrebu i poznajem ga kao vrlo korektnog čovjeka. Kvalitetna je osoba, bio je nogometaš i ima sportsku kulturu. Meni se čini kao savršeni predsjednik. A za ovo što se događa oko borbe za mjesto predsjednika - što drugo reći nego da je ovo Hrvatska."

Možeš li za kraj najaviti današnju utakmicu s Lokomotivom?

"To će biti pravi spektakl, 25 tisuća ljudi, vrhunski nogomet... A što reći? Sumorna atmosfera, bit će hladno, gledat će nas sto ljudi. Nije lako igrati kad se na stadionu skupi stotinu ljudi, ali nadam se da ćemo pobjedom otvoriti nastavak prvenstva", zaključio je dobro raspoloženi napadač Osijeka.

Pročitajte više