Loew preskočio konferenciju za novinare

JOACKIM Loew, izbornik njemačke nogometne reprezentacije, nije se pojavio na službenoj novinskoj konferenciji dan uoči dvoboja osmine finala protiv Engleske u Bloemfonteinu iako mu to nalažu pravila Fife.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) nije dopustila niti njemačkoj niti engleskoj reprezentaciji održavanje treninga na stadionu Free State kako bi travnjak utakmicu dočekao u što boljem stanju, pa su Nijemci odabrali jedan drugi teren za treniranje.

Fifina pravila nalažu da se na službenoj konferenciji za novinare dan uoči utakmice moraju uprizoriti izbornik i jedan igrač. Međutim, njemački izaslanik na toj presici bio je samo trener vratara Andreas Köpke, u devedesetima i sam vratar Elfa.

U taboru njemačke reprezentacije su odbacili špekulacije kako je Löw preskočio konferenciju za novinare kao znak protesta što njegovoj reprezentaciji nije bio omogućen trening na stadionu na kojem će igrati protiv Engleske.

"Budući da trening nismo održali na stadionu, već na jednom sveučilišnom igralištu, nije bilo dovoljno vremena da naš izbornik stigne na razgovor s novinarima. Stoga smo poslali Köpkea, koji je ranije završio tuširanje", objasnio je glasnogovornik reprezentacije Harald Stenger.

Andreas Köpke je izjavio:

"Bilo bi dobro da smo mogli trenirati na stadionu. No, kako nama, tako i Englezima. Izostanak našeg izbornika nije nikakav protest, naprosto nije bilo vremena za njegov dolazak jer smo morali kvalitetno odraditi trening do kraja i dobro se pripremiti za utakmicu."

Zanimljivo, Nijemcima nije bio dopušten niti trening na stadionu u Port Elisabethu uoči dvoboja sa Srbijom u 2. kolu. Njemačka je izgubila tu utakmicu sa 1:0.

Pročitajte više