HNL

LOKOMOTIVA - DINAMO 1:0 Penal u 90. minuti za treću pobjedu Lokomotive nad Dinamom

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

DINAMO je izgubio 1:0 na gostovanju kod Lokomotive u 28. kolu HNL-a. Gol za pobjedu zabio je Marko Tolić iz penala u 90. minuti.

Hrvatski prvak je bolje krenuo u utakmicu i prvi put opasno zaprijetio u 15. minuti. Kadzior je ubacio iz slobodnjaka s desne strane u kazneni prostor, nakon velike gužve i nekoliko pokušaja do lopte dolazi Kulenović koji puca iz okreta, ali Grbić vrhunski brani.

Dvije minute kasnije nova dobra prilika za Dinamo. Sada je Ademi sjajno ušao u prostor, stoper domaćih je loše reagirao, Ademi je išao lobati Grbića, ali nije dovoljno snažno udario loptu pa se Grbić stigao vratiti i izbiti loptu prije nego što je ušla u mrežu.

Sedam minuta nakon toga Grbić ima još jednu vrhunsku intervenciju. Kadzior je ostao sam na lijevoj strani kaznenog prostora, ciljao je suprotan kut, ali golman domaćina još jednom sjajno brani. Do kraja prvog poluvremena treba izdvojiti još pokušaj Leovca koji je otišao pored gola.

Dinamo je pojačao ritam na početku drugog dijela, imao je nekoliko poluprilika, a najopasniji je bio pokušaj Ademija koji je ostao sam nakon kontre na rubu šesnaesterca. Pucao je iz prve, ali stoper domaćina se u posljednji trenutak baca i sprječava opasnu situaciju.

Ponovno uspavani Dinamo

Od tog trenutka Dinamo je krenuo igrati kao u drugom poluvremenu u Varaždinu. Tada ga to nije koštalo rezultata, no Lokomotiva je puno bolja ekipa od Varaždina.

U 56. minuti domaćini su imali najbolju priliku na susretu. Nakon ubačaja s desne strane loše su se razumjeli Livaković i Dilaver i zabili su se jedan u drugoga. Nakon odbijanca do lopte dolazi Čeliković koji snažno puca, ali pogađa Livakovića točno u lice. Hrvatski reprezentativni golman je ostao malo ležati nakon akcije, no ostao je u igri.

Pet minuta kasnije još jedna velika prilika domaćina. Dilaver je loše dodao, Uzuni mu je presjekao loptu, povukao kontru i pronašao samog Tolića čiji pokušaj u situaciji jedan na jedan opet brani Livaković.

Dinamo je nakon dugo vremena zaprijetio u 77. minuti. Antonio Marin je sjajnom loptom pronašao Gavranovića u kaznenom prostoru. Cilja suprotan kut, no niski udarac odlazi malo pored gola.

Lokomotiva je odgovorila osam minuta kasnije kada je Tolić sjajno naciljao rašlje, ali Livaković čupa loptu u posljednji trenutak.

A onda, u 87. minuti, situacija koja je riješila utakmicu. Nova dobra akcija Lokomotive, ide udarac s ruba šesnaesterca, a u kaznenom prostoru ga Nikola Moro blokira rukom. Sudac Duje Strukan nije odmah pokazao na bijelu točku, pozvao je VAR i nakon konzultacija dosudio je penal i veznjaku Dinama dodijelio crveni karton. Tolić je sigurno realizirao jedanaesterac i donio veliku pobjedu svojoj momčadi.

Lokomotiva se ovom pobjedom približila na samo bod razlike Rijeci i Hajduku. Podsjetimo, drugoplasirani u HNL-u ove sezone će igrati kvalifikacije za Ligu prvaka u sljedećoj sezoni. Ovo je klubu tek treća pobjeda nad Dinamom u povijesti. Uz to, dva puta su odigrali bez pobjednika, a izgubila je čak 32 puta.

Dinamo je siguran na prvom mjestu unatoč porazu, ima 17 bodova više od drugoplasiranog Hajduka. Ovo je prvi poraz novom treneru Igoru Jovićeviću, u drugoj službenoj utakmici.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više