NAJGORIH POLA SATA U KARIJERI Lovren skrivio dva gola, Klopp ga izvadio iz igre u 31. minuti

Foto: Getty Images/Guliver Image

U DERBIJU Tottenhama i Liverpoola (4:1) Dejan Lovren odigrao je možda i najgorih pola sata u karijeri. Hrvatski reprezentativac skrivio je dva gola u prvih 12 minuta utakmice, a trener "Redsa" Jurgen Klopp izvadio ga je iz igre već u 31. minuti, i uveo Oxlade-Chamberlaina.

Harry Kane je u 4. minuti minuti zabio za vodstvo Tottenhama nakon što je Lovren pogrešno procijenio visoku loptu Trippiera, a u 12. je Lovren zakasnio na dodavanje prije nego što je Kane asistirao Sonu za 2:0.

Kieran Trippier je odličnom loptom prebacio Dejana Lovrena, a Kane je između Simona Mignoleta i Joela Matipa sjajno reagirao za 1-0. Nismo dugo trebali čekati na novi pogodak i već u 12. minuti bilo je 2-0 nakon katastrofalne reakcije hrvatskog braniča.

Vratar domaćeg sastava Hugo Lloris je rukom bacio loptu u kontru, a Lovren je gotovo na centru promašio loptu nakon čega je Kane jurnuo po krilu, ubacio u kazneni prostor gdje je Son Heung-Min poentirao za 2-0. Son je tri minute kasnije mogao i do drugog gola, no njegov udarac je završio u vratnici.

Kada je u 24. minuti Salah zabio za 2:1, Klopp je reagirao i umjesto Lovrena uveo ofenzivnijeg igrača u nadi da će doći do izjednačenja, ali u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Delle Alli je zabio za 3:1.

Obrana Liverpoola ni bez Lovrena nije imala rješenja za sjajnog Kanea koji je u 56. minuti zabio svoj drugi gol za 4:1. Liverpool je imao inicijativu, ali je zakazao i u napadu iako je uputio udarac na gol više od Tottenhama.

Navijači slavnog engleskog kluba su još jednom hrvatskog reprezentativca "razapeli" na društvenim mrežama, a ovaj put su im se priključili i britanski mediji.
 


"Spursi" su pobjedom skočili na treće mjesto sa 20 bodova, osam manje od vodećeg Manchester Cityja, koji ima utakmicu više. Liverpoolu je ovo drugi poraz sezone, deveti je sa 13 bodova.

Rezultati by SofaScore

 

Tweetovi o temi dejan lovren

Pročitajte više