LIVERPOOL ZABIO SEDAM GOLOVA SPARTAKU Uz Redse i Sevilla u osmini finala

Foto: Guliver Image/Getty Images

LIVERPOOL je u zadnjem kolu skupine E deklasirao Spartak i sa 7:0 osigurao je prvo mjesto u skupini uoči osmine finala Lige prvaka. Uz Redse s pozicije broj 2 u nokaut fazu ide Sevilla. Spartak kao treći europski put na proljeće će nastaviti u Europa ligi, a posljednji Maribor oprašta se od Europe.
 
Nakon što su završena natjecanja po skupinama Lige prvaka doznali smo i posljednja četiri sudionika osmine finala, a to su Liverpool, Sevilla, Porto i Šahtar.
 
Prije njih mjesto u osmini finala izborili su Barcelona, Bayern Munchen, Bešiktaš, Chelsea, Manchester City, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Tottenham, Basel, Juventus, Manchester United i Roma. Ždrijeb parova osmine finala je 11. prosinca u Nyonu.
 
Uoči zadnjeg kola najveća drama je bila u skupini E gdje su tri kluba mogla dalje - Liverpool, Sevilla i Spartak. Međutim, nakon svega 18 minuta sve je bilo gotovo. Liverpool je u izravnom sudaru za prolaz na Anfieldu deklasirao Spartak 7-0 postigavši već u prvih 18 minuta tri gola, a strijelci su bili Philippe Coutinho (4-11, 15) i Firminho (19).  Liverpool je i u prošlom kolu imao 3-0 protiv Seville, pa je potom primio tri gola. No, ovoga puta engleski velikan nije dozvolio iznenađenje. Mane je golom u 48. minuti zabio za 4-0. Golijadu je nastavio Coutinho u 51. zabivši za 5-0, a Mane je u 76. minuti i šesti put svladao Aleksandra Selihova. Do kraja susreta među strijelce se upisao i Salah u 86. minuti. 
 
Dejan Lovren je igrao do 60. minute, dok je u 61. minuti u momčad Spartaka ušao Mario Pašalić.
 
U drugom susretu Maribor i Sevilla su odigrali 1-1 i Španjolci su osvojili drugo mjesto. Maribor je poveo u 10. minuti golom Tavaresa, a izjednačio je Ganso u 75. minuti.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više