TRANSFERI

Mađari oteli Dinamu češkog Bosanca kojeg je preporučio Prosinečki

Foto: EPA

ELDAR ĆIVIĆ, mladi (23) lijevi bočni reprezentacije BiH koji već sedam godina igra u Češkoj, ipak neće prijeći u Dinamo. Bek kojeg je u reprezentaciji nezamjenjivim učinio Robert Prosinečki u zadnji tren odlučio se da prašku Spartu, umjesto Dinamom, zamijeni Ferencvarošem. 

Igrač kojeg Transfermarkt cijeni na jedan milijun eura pretpostavio je mađarskog prvaka hrvatskom, iako se činilo da je njegov transfer na Maksimir riješen, posebno nakon što ga je nahvalio izbornik njegove reprezentacije. 

Ali Ćivić je već potpisao za Ferencvaroš. Dinamo je ostao bez bivšeg kapetana mlade reprezentacije BiH koji je dakle gotovo trećinu života proveo u Češkoj.

Još kao 16-godišnjak iz rodne Tuzle došao je u Češku, u tamošnji klub koji se zove Slovačko. Za Spartu je potpisao u ljeto 2017. uz odštetu od 800 tisuća eura, a jednu polusezonu proveo je na posudbi u slovačkom Spartaku iz Trnave. Prošlu sezonu za Spartu je odigrao 22 utakmice na lijevom boku i krilu, ali većinu nastupa imao je s klupe. 

Ćivićevim odbijanjem Dinama u zadnji čas Bjelici propada i druga opcija za pojačanje lijevog boka jer ranije je neuspjehom završen pokušaj dovođenja Francoisa Moubandjea iz Toulusea.

Situaciju na toj poziciji dodatnu mu komplicira i odlazak Amira Rrahmanija u Veronu. Kosovar je, premda stoper, prošle sezone jako dobro popunio mjesto na lijevom boku, a sada je Dinamo ostao i bez njega. 

Pročitajte više