Magath napušta Vukove nakon što ih je doveo do vrha: Potvrđeno preuzimanje Schalkea

VODEĆI klub njemačke nogometne lige, Wolfsburg, putem svojih je internetskih stranica potvrdio razlaz s trenerom prve momčadi Felixom Magathom, a njemački Kicker dodao da je 55-godišnji stručnjak već potpisao sa Schalkeom.

Magath će krajem sezone napustiti Volkswagen Arenu, bez obzira na poziciju koju će klub u tom trenutku ostvariti, te će se upustiti u avanturu sa Schalkeom, klubom iz Gelsenkirchena, s kojim je potpisao četverogodišnju suradnju do kraja lipnja 2013. godine. Vijest je potvrdio na službenoj konferenciji za novinare predsjednik Schalkeovog Nadzornog odbora Clemens Tönnies.

"Ostvarili smo ciljeve mnogo prije vremena koje smo dogovorili 2007. godine u mojem uredu. Ova mlada momčad nastavit će se dalje razvijati", rekao je Magath o dosad postignutim rezultatima s trenutačnom momčadi.

Nakon što je otkriveno da je već sklopio novu suradnju, Kicker je objelodanio Magathove riječi na tu temu:

"Zbog toga nisam sretan, ali sam veseo".

Magath je najveći trag u igračkoj karijeri ostavio u HSV-u, za kojeg je igrao od 1976. do 1986. godine. Prikupio je i 43 nastupa u reprezentaciji Zapadne Njemačke, te postigao 3 pogotka. Hamburg je bio i prva postaja njegove trenerske karijere, od 1995. do 1997. godine. Nakon toga je vodio Nürnberg, Werder, Eintracht i Stuttgart, a od 2004. do 2007. bio je na kormilu Bayerna.

S Bavarcima je dva puta osvojio dvostruku krunu, Bundesligu i DFB Pokal. No, nakon slabijih rezultata u svojoj trećoj sezoni, početkom 2007. godine je dobio otkaz u Bayernu. Preuzeo je Wolfsburg, u kojem je ove sezone opet dokazao trenerski potencijal. Tu je dosad osrednju momčad doveo na prag osvajanja naslova prvaka.

M.Š./Totalsport
Foto: Screenshot

Pročitajte više