Makaay: Messi je najbolji igrač dosadašnjeg dijela turnira

U RAZGOVORU za službenu internetsku stranicu Fife bivši nizozemski nogometni velikan, 35-godišnji Roy Makaay, ocijenio je dosadašnji dio Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

Bivši napadač Vitesea, Tenerifea, Deportivo La Corune i Bayern Münchena koji je karijeru okončao krajem prošle sezone u dresu Feyenoorda, kombinirano je tijekom svoje karijere postigao 256 ligaških golova, a osobni je vrhunac ostvario 2003. kada je ponio Zlatnu kopačku kao najbolji strijelac europskog kontinenta.

Najveće iznenađenje i najveće razočaranje dosadašnjeg dijela turnira?

"Najveće iznenađenje definitivno mi je prolazak Urugvaja i Paragvaja među posljednjih osam, a najveće razočaranje su Italija i Francuska."

Kako će u četvrtfinalu Nizozemska igrati protiv Brazila i koliko daleko mogu Nizozemci na SP-u?

"Utakmica Nizozemske i Brazila bit će velika. Mislim da će pobjednik tog dvoboja do finala. Naravno, nadam se da će Nizozemska pobijediti."

Koji vas je napadač najviše impresionirao u dosadašnjem dijelu turnira?

"Zaista sam uživao gledajući Lionela Messija. On je za mene najbolji igrač turnira dosad iako nije zabio gol. Također su se istaknuli Gonzalo Higuain, Diego Forlan i Luis Suarez, igrač kojeg dobro poznajem iz Eredivisije."

Koji su vaši favoriti za osvajanje naslova?

"Prije nego što je turnir počeo, rekao bih Brazil i Španjolska. Sada, kao što sam već rekao, u finalu će igrati pobjednik dvoboja između Brazila i Nizozemske protiv Španjolske ili Argentine, a onda naslov može na bilo koju stranu."

Pročitajte više