Odgođeno suđenje, Mamića smirivali u Osijeku: "Pitao sam suce i USKOK spavaju li skupa"

Foto: Index 

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Osijeku nastavljeno je suđenje Zdravku Mamiću i suradnicima za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz gradskog kluba Dinamo te poreznu prijevaru od barem 12,2 milijuna kuna.

Nakon što je Dinamov boss i okrivljenik za težak kriminal u klubu, Zdravko Mamić, jučer sat vremena iznosio svoju obranu, njegovi odvjetnici zatražili su unošenje u spis novih materijalnih dokaza.

Na prijedlog Uskoka danas je odgođeno suđenje Mamiću i još trojici okrivljenika, kojima se na Županijskom sudu u Osijeku sudi za izvlačenje novca iz kluba i štetu državnom proračunu, a nova su ročišta zakazana za 14., 15. i 16. svibnja.

Zamjenik ravnateljice Uskoka, Sven Mišković, zatražio je odgodu kako bi se tužiteljstvo moglo očitovati o dokumentaciji koju su u utorak Mamić i njegova obrana priložili sudskom spisu pri iznošenju obrane, i kako bi razmotrili daljnje postupanje, te zbog toga što još nisu dobili transkript jučerašnje rasprave, koja je zvučno snimana.

Sudsko vijeće dalo je tužiteljstvu rok od 15 dana za dostavu pisanog očitovanja o dokazima okrivljenog Zdravka Mamića i njegove obrane i razmatranja eventualnih novih dokaznih prijedloga, a nova ročišta zakazana su za 14., 15. i 16. svibnja.

Okrivljeni Zdravko Mamić u sudnici je negodovao zbog takve odluke, smatrajući kako je svima jasno da će Uskok uskoro mijenjati činjenični opis optužnice.

Mamić kaže da je uznemiren i splašen

U izjavi medijima nakon ročišta Mamić je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da je današnja rasprava trajala samo devet minuta. Ustvrdio je kako su mu poznati idući potezi Uskoka koji će, rekao je, nakon proteka roka za očitovanje o dodatnim dokazima napraviti izmjenu činjeničnog opisa optužnice, pa će se onda svi, uključujući i njegovoga brata Zorana, morati ponovno očitovati o izmijenjenoj optužnici.

"Sve to sud zna. Toliko mi je iritantno koliko tužitelji Tonči Petković i Sven Mišković, već dvije godine, ulaze u sobu sa sucima, izlaze iz sobe sa sucima, piju kavu sa sucima, i danas sam ih sve skupa pitao spavaju li zajedno", kazao je Mamić. "Ja to u životu nisam vidio, suci kad valjda vide osobu iz Državnog odvjetništva, oni klecaju, i moram reći da sam sad malo uznemiren i splašen. Vidim da to nema nikakve veze s jednakopravnošću", ustvrdio je Zdravko Mamić.

Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru u Osijeku se od travnja prošle godine sudi zbog optužbi da su NK Dinamo izvlačenjem novca oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Sredinom svibnja očekuje se završna riječ suca koji je danas opet morao umirivati Zdravka Mamića.

Prije početka ročišta Mamić se obrušio na fotoreportera i kazao mu da je dosadan te da već ima 17 tisuća njegovih slika. 

Rasprava je trajala osam minuta. 

>>> POGLEDAJTE VIDEO MAMIĆEVE OBRANE: "Kako sam ja to pokrao Dinamo" 

Pročitajte više