LIGE PETICE

MAN CITY - WATFORD 6:0 Pepov stroj četverostrukom krunom ušao u povijest

Foto: EPA-EFE

NAKON Premiershipa, Community Shielda i Liga kupa, Manchester City je osvojio i FA kup. Guardiolina momčad razbila je nemoćni Watford 5:0 na Wembleyju za svoj šesti FA kup u povijesti, prvi nakon 2011.

City je tako postao četvrta muška momčad u povijesti koja je osvojila oba domaća kupa u istoj sezoni nakon Arsenala 1993., Liverpoola 2001. te Chelseaja 2007. godine i prvi klub koji je osvojio sva četiri domaća trofeja u istoj sezoni.

Prvak je poveo u 26. minuti golom Davida Silve i to poslije glavometa u šesnaestercu Watforda. Raheem Sterling uposlio ga je asistencijom glavom što ide na dušu stoperima Watforda budući da ni Silva ni Sterling nisu pretjerano visoki i moćni u skoku.

Dvanaest minuta kasnije je 2:0, Gabriel Jesus lijepo asistira Sterlingu koji bježi obrani Watforda i spretno zabija za 2:0.

Manchester City - Watford Live Score

Brazilac je odigrao sjajnu utakmicu, nadahnuto je asistirao Kevinu De Bruyneu u 61. minuti poslije polukontre Cityja. Belgijac je samo morao nadmudriti golmana u situaciji 1 na 1 što mu nije bio problem.

Četvrti gol stiže u 68. minuti nakon nove polukontre Pepovog stroja. De Bruyne dodaje Jesusu, a ovaj bez problema istrčava svoju dionicu i zabija za 4:0 i razbijanje Watforda.

Potpuni potop Watforda vidjeli smo u 81. minuti kada je Raheem Sterling zabio svoj drugi gol nakon lijepog prodora Bernarda Silve s lijeve strane.

Englez je samo bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i lako poentirao kao i u 87. minuti kada je zabio treći gol poslije ubačaja s desne strane za konačnih 6:0.

Pročitajte više