Manchester City potpisao četvrti najveći sponzorski ugovor u povijesti nogometa

Foto: Guliver Image/ Getty Images

UMBRO, Kappa, Le Coq Sportif, Reebok, pa opet Le Coq Sportif i Umbro, Nike i sada – Puma.

Manchester City potpisao je novi sponzorski ugovor, četvrti najveći u povijesti nogometa i drugi u Engleskoj, te će idućih deset godina nositi opremu njemačkog proizvođača sportske opreme, objavljeno je u četvrtak na službenim stranicama engleskog prvaka.

Ovo partnerstvo najavljeno je još 2017. godine, ali tek je danas službeno potvrđeno i britanski mediji javljaju da će Manchester City od Puminog sponzorstva na godišnjoj razini zaraditi i do 65 milijuna funti. I tako narednih 10 godina.

Odnosno, ovaj proizvođač sportske opreme oblačit će sve klubove koji su dio Cityjeve nogometne mreže, a to su New York City, Melbourne City, Yokohama F. Marinos, Club Atletico Torque, Girona i Sichuan Jiuniu.

"Mislim da smo postigli pošten dogovor", izjavio je izvršni direktor Pume Bjorn Gulden. "Manchester City je najbolja momčad u Premier Leagueu, vrlo su napredni u promišljanjima i ekstremno su analitični u načinu na koji se odnose prema igri i poslu."

Bolji sponzorski ugovor s nekim proizvođačem sportske opreme u Engleskoj ima samo Manchester United, kojem Adidas godišnje isplati 75 milijuna funti.

Manchester City dosad je imao ugovor s Nikeom i dobivao je "tek" 25 milijuna funti godišnje, a prvi Pumin zadatak bit će sada privoljeti neke od Cityjevih zvijezda u svoj kamp.

Mete broj jedan su Leroy Sane i Kevin De Bruyne. Kompany, Aguero i David Silva već su ambasadori ovog brenda.

Također, iz kluba su poručili da je njemačka kompanija najavila i poseban dres za sljedeću sezonu, kada klub slavi 125. rođendan.

Pročitajte više