Premiership

MANCHESTER UNITED - WEST HAM 1:1 Veliki kiks Uniteda u borbi za Ligu prvaka

Foto: Guliver Image/Getty Images

MANCHESTER UNITED nije uspio pobijediti West Ham u 37. kolu Premiershipa (1:1) te će u posljednjem kolu u izravnom dvoboju s Leicesterom odlučivati o putniku u Ligu prvaka sljedeće sezone.

United je protiv West Hama tražio što uvjerljiviju pobjedu kako bi pobjegao Leicesteru na tri boda razlike. United i Leicester su uoči večerašnje utakmice na Old Traffordu imali isti broj bodova i istu gol razliku (u Engleskoj se u slučaju istog broja bodova gleda gol razlika) pa je United uvjerljivijom pobjedom protiv West Hama mogao čak izboriti četvrto mjesto i minimalnim porazom u posljednjem kolu. Međutim, West Ham mu je pokvario planove.

Klub iz Londona poveo je u završnici prvog poluvremena kada je Paul Pogba rukom obranio jedan udarac, a Michail Antonio realizirao jedanaesterac i postigao svoj već osmi pogodak otkako je nastavljeno prvenstvo u Engleskoj. United je izjednačio pogotkom Greenwooda u 51. minuti, ali nije uspio do preokreta. Čak je West Ham bio puno opasniji u posljednjih pola sata. 

Chelseaju i Unitedu potreban po bod, Leicesteru pobjeda

Unitedov kiks vjerojatno će iskoristiti Chelsea kojem je sad potreban samo jedan bod u posljednja dva kola (gostovanje Liverpoolu i domaća utakmica s Wolvesima) da bude najmanje četvrti. Leicesteru je na svom terenu potrebna pobjeda protiv Uniteda ili remi uz dva poraza Chelseaja, a United bi bio siguran putnik u Ligu prvaka osvajanjem boda u Leicesteru.

West Ham je sad i teoretski osigurao opstanak u Premiershipu sljedeće sezone.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više