LIGE PETICE

Marca: Barcelona je pronašla svog vatrogasca

Foto: Getty Images

BARCELONA je jučer golovima Luisa Suareza slavila s 2:1 protiv Intera u utakmici 2. kola Lige prvaka, ali jedan od najboljih igrača u toj utakmici, prema novinarima Marce, bio je Arturo Vidal. 

Čileanac je ušao u 53. minuti umjesto Busquetsa i pomogao oživjeti dotad sporu i bezidejnu igru Barcelone, a na kraju je završio kao asistent prvog pogotka Suareza. 

Na sličan način je Valverde uveo Vidala i ove sezone u utakmici protiv Granade, ali onda stvari ipak nisu otišle u smjeru u kojem je trener Barcelone očekivao da bi mogle. Ovoga puta bio je to pun pogodak. 

Vidala hvale svi, od suigrača do novinara

"Trener je vidio koje probleme imamo na terenu i reagirao kako bismo malo živnuli u veznoj liniji", rekao je nakon utakmice Arthur Melo: 

"Morali smo se popraviti u presingu, a Vidal nam je u tome puno pomogao. Njega odlikuju posebne igračke karakteristike, svojim ulaskom u igru donio je nam je točno ono što nam je trebalo."

Novinari Marce nahvalili su Vidala istaknuvši kako se on pokazao kao Barcelonin vatrogasac. 

"Kada se činilo da će Inter rutinski riješiti utakmicu u drugom poluvremenu i kada su svi mislili da će Barcelona izgorjeti na svom stadionu, Valverde je uveo vatrogasca Vidala. Čileanac još nije upisao nastup u prvih 11 ove sezone, ali ovom utakmicom pokazao je da zaslužuje priliku", zaključuje Marca. 

Svoje odluke na utakmici, uključujući i onu o uvođenju Vidala, komentirao je i sam Valverde. 

Pročitajte više